Crypto

Is de cryptomunt BNB van Binance een goede investering?

cryptomunt bnb binance goede investering

Er zijn op dit moment duizenden verschillende crypto munten om te kopen, dus het kan soms moeilijk zijn om te beslissen welke te kopen. Een coin die het de afgelopen bull run erg goed heeft gedaan is BNB, de coin van het Binance platform. Maar wat biedt de toekomst voor deze munt, en is het een goede investering?

Wat is de BNB Coin?

BNB is de eigen cryptocurrency van de Binance handelsbeurs. Binance is de grootste cryptocurrency handelsbeurs ter wereld. Met de plannen die eigenaar Changpeng Zhao heeft, zal het lastig zijn voor andere handelsbeurzen om Binance van de troon te stoten.

De Binance Coin is ontwikkeld om te worden gebruikt als een “utility-token” op het platform van Binance. Het kan worden gebruikt om handelskosten te betalen, kortingen te krijgen op handelskosten, deel te nemen aan token-sales op het Binance Launchpad-platform en meer.

Hoe werkt de BNB Coin op het Binance-platform?

Een van de belangrijkste voordelen van het bezitten van BNB is het gebruik ervan om handelskosten te betalen op het Binance platform. Binance rekent normaal gesproken 0,1% handelskosten aan, maar als je BNB bezit en ervoor kiest om de BNB te gebruiken om je handelskosten te betalen, krijg je een korting van 25% op die kosten.

Bovendien kun je met BNB deelnemen aan token-sales op het Binance Launchpad-platform, waar je vaak korting krijgt op tokens die alleen beschikbaar zijn voor Binance-gebruikers. Verder kan je onder andere de gas fees op de Binance Smart Chain, de blockchain ontwikkeld door Binance, betalen met BNB. Aangezien deze token wordt gebruikt voor bijna alles op het grootste platform binnen crypto, is het geen wonder dat BNB een van de grootste munten is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Binance (@binance)

Waarom Binance zo belangrijk is

Binance is niet alleen de grootste cryptocurrency beurs ter wereld, maar het heeft ook een reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en veilig platform. Zhangpeng Zhao is met zijn team bezig om de dominante positie binnen crypto vast te houden. Zo wordt de Binance Smart Chain constant ontwikkeld, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen op de blockchain van Binance.

Als er meer gebruikers op deze blockchain komen, en er meer gas fees betaald worden, wordt de vraag naar de BNB munt natuurlijk alleen maar groter. Daarnaast wordt er elk kwartaal ook een hoeveelheid aan BNB tokens verwijderd van de blockchain. Deze tokens kunnen nooit meer gebruikt worden, waardoor er steeds minder tokens in omloop komen. Door deze toenemende schaarste zou bij een gelijkblijvende vraag de prijs van de munt dus makkelijker kunnen toenemen.

Conclusie: investeren in BNB?

Binance is druk bezig is met het versterken van zijn positie als de grootste cryptocurrency beurs ter wereld, onder andere door het overnemen van andere bedrijven binnen crypto. Dit betekent dat de Binance Coin steeds belangrijker zal worden als een essentiële tool in het gehele ecosysteem van Binance. Met deze gedachte in het achterhoofd zien wij BNB als een belangrijke munt voor de toekomst, en eentje die zeker niet in je portfolio kan ontbreken!