Tech

Nederlandse Cryptobeurs Bitvavo leidt mogelijk verlies van €84 miljoen door Genesis

cryptobeurs Bitvavo verliest mogelijk 84 miljoen

Grote zorgen voor Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Nu de crypto industrie in een bear market verkeerd, lijken veel handelsbeurzen in de problemen te komen. Bitvavo heeft namelijk nog recht op 280 miljoen dat het bij Genesis had ondergebracht. Bitvavo lijkt echter nu niet te kunnen rekenen op het volledige bedrag. Maar wat is hier precies aan de hand en moeten investeerders op Bitvavo zich zorgen gaan maken?

Problemen bij Genesis

In november van 2022 stortte de cryptomarkt verder in toen naar buiten kwam dat een van de grootste handelsbeurzen een tekort had van bijna 10 miljard dollar. Ondanks dat de toenmalige CEO, Sam Bankman-Fried inmiddels is opgepakt, lijken de problemen alleen nog maar erger te worden. Door dit tekort kon FTX niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen dat het had aan andere bedrijven.

Een van de bedrijven die nog moet rekenen op geld van de handelsbeurs is DCG. Door dit tekort raken nu ook de dochterbedrijven van DCG in de problemen, waaronder Genesis. Dit bedrijf leent crypto uit aan investeerders. Nederlands cryptobedrijf Bitvavo leende weer crypto aan Genesis, zodat de laatstgenoemde dit zelf kon uitlenen. De mensen bij Bitvavo hadden dit met de kennis van nu toch liever niet gedaan.

Kan Bitvavo fluiten naar 84 miljoen?

Bitvavo had maar liefst 280 miljoen euro aan Genesis uitgeleend. Door de problemen bij het bedrijf wilt het echter maar 70% van dit bedrag terugbetalen, waardoor Bitvavo mogelijk met een tekort van 84 miljoen zit opgezadeld. Bitvavo geeft echter aan dat de investeerders op het platform zich geen zorgen hoeven te maken, aangezien Bitvavo voor de mogelijke verliezen kan opdraaien.

Het Nederlandse bedrijf lijkt echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en probeert er nog alles aan te doen om het geld terug te krijgen. In een blog op hun website meldt Bitvavo dat ze het voorstel van Genesis om 70% terug te betalen niet acceptabel vinden. Voor cryptobeurs Bitvavo en de gehele cryptomarkt is te hopen dat er snel een oplossing gevonden kan worden voor dit grote openstaande bedrag.