crypto, termen, top, 10
Geld & Carrière

10 Crypto termen die elke Hodler moet kennen

Als jij al een tijdje bezig bent met crypto dan heb je ze wel voorbij zien komen: verschillende crypto termen. Als je in crypto groepsapps zit dan wordt je er mee doodgegooid. Soms bloedirritant, soms heel erg handig. Wil jij voortaan overal over mee kunnen praten? Dit zijn 10 termen die elke crypto-investeerder moet kennen.

Crypto termen

1. Hodlen

Hodlen is wellicht de bekendste en meest gebruikte term in cryptoland. Hodlen betekent simpelweg het houden van jouw bitcoins/crypto. Oorspronkelijk werd ‘Hold’ bedoeld, maar in een aangeschoten bui bleef een chat deelnemer maar praten over hoe hij zijn munten aan het ‘hodlen’ was. Deze meme werd al snel de meest bekende crypto term.

hodl, cryptotermen,

2. Minen

Minen is hetgene waar, rondom Elon Musk, zoveel om te doen was. Hij gaf aan dat minen niet milieuvriendelijk genoeg is. Minen is het op zoek gaan naar nieuwe block rewards. Voor het vinden en daarnaast oplossen van blokken krijgt de miner een beloning (extra crypto).

3. Bull market

Een bull market is een markt waarbij de trend in een opwaartse beweging zit. De prijzen gaan omhoog en je ziet veel groene candles in de grafieken. In een Bull Market is er altijd de meeste buzz rondom cryptocurrency en bitcoin. Zowel in 2013, 2017 als 2021 hebben we een Bull Market mogen meemaken.

Waarom heet dit bull market? Een stier steekt zijn horens en gooit je omhoog, that’s it. Daarom staat er ook een stier op het Beursplein in Amsterdam. Het gevaarte weegt rond de 2500 kilogram en moest de financiële wereld, die zich toen in een crisis bevond er figuurlijk weer bovenop helpen.

4. Bear market

Er bestaat daarnaast ook een bear market. Een beer slaat met zijn klauwen alles naar beneden. Het is dus een neerwaartse trend met negatief sentiment. Vaak volgt er na een bull market een bear market. Wees dus op je hoede!

5. Point of no return

Een term die je veel hoort bij echte bitcoin-evangelisten. Dit is het punt waarop de mainstream niet meer om cryptocurrency/bitcoin heen kan. Zijn wel al op dit punt beland? Volgens Madelon Vos wel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Manly.nl (@manly_nl)

6. Altcoins

Je hoort veel over altcoins. Maar wat zijn dat precies? Dat is eigenlijk heel erg simpel. Altcoins zijn alle coins die geen bitcoin zijn. Het zijn dus alternatieve munten. Munten zoals Cardano, Ethereum en Uniswap kun je dus als altcoins zien.

7. Altseason

Dit is de terminologie die mensen geven als het geld sneller naar de altcoins toestroomt dan naar bitcoin. Investeerders kopen op dat moment meer altcoins dan bitcoins en dit zorgt voor grote prijsstijgingen op de altcoin markt.

8. FOMO

Is een bepaalde coin al flink gestegen en ben je bang de boot te hebben gemist? Besluit je uiteindelijk alsnog op een piek in te kopen? Dan heb je flinke last gehad van FOMO. FOMO staat voor Fear of Missing Out (angst om iets te missen).

crypto, termen, bitcoin

9. Moon

Dit betekent dat een bepaalde coin door het dak gaat en dus naar de maan gaat. Vaak roepen mensen dit ook als ze gewoon hopen dat een coin naar de maan gaat. Doe dus wel even zelf je research voordat je al je spaargeld erin pompt.

10. Diamond hands

Dit heeft ook te maken met Hodlen. Diamond hands kwam laatst flink in het nieuws toen Elon Musk een emoji van een diamant tweette. De betekenis hiervan is dat je volhoudt bij een riskante financiele situatie. Je wacht op meer winst terwijl je risico neemt dat je jouw al gemaakte winst verliest.

Dit waren de eerste 10 termen die iedereen moet kennen. Heb jij suggesties of ben je benieuwd naar de betekenis van een bepaalde term? Laat het ons weten!