Crypto

Solana versus Ethereum: wat wordt de blockchain van de toekomst?

crypto-solana-ethereum-blockchain-investering

In de wereld van blockchain zijn er onwijs veel projecten om uit te kiezen om in te investeren. Solana is een van de grotere projecten en heeft bewezen dat het met een innovatieve blockchain een onwijs goed platform biedt voor gedecentraliseerde crypto applicaties. Maar is Solana ook een goede investering?

Is Solana beter dan Ethereum?

Solana is een blockchain platform dat is ontworpen om snelle, veilige en schaalbare transacties mogelijk te maken. Het werd gelanceerd in 2020 en heeft sindsdien veel aandacht gekregen. De transactiekosten op het Solana netwerk zijn aanzienlijk lager dan op sommige andere blockchain netwerken zoals Ethereum, waardoor het voor veel gebruikers en ontwikkelaars aantrekkelijk is om hun projecten erop te bouwen.

Het unieke van Solana is de mogelijkheid om tot 65.000 transacties per seconde te verwerken, wat veel sneller is dan veel andere blockchain netwerken. Dit komt door het gebruik van een nieuwe consensus methode genaamd Proof of History (PoH), die de volgorde van transacties vastlegt en deze informatie beschikbaar maakt voor alle deelnemers zonder dat er consensus nodig is.

Projecten op Solana blockchain

Omdat de blockchain van Solana zo snel en goedkoop is, zijn er veel projecten die besluiten om hun project op de Solana blockchain te bouwen. Een van die projecten dat in korte tijd erg populair is geworden is STEPN. Met STEPN kan je door middel van lopen of rennen op een gezonde manier beloningen verdienen. Omdat deze beloningen soms klein kunnen zijn, is een blockchain met lage transactiekosten erg handig voor zulke projecten.

Hoe meer gedecentraliseerde projecten zich aansluiten op de Solana blockchain, hoe meer transacties er zullen plaatsvinden op de blockchain. De transactiekosten die met deze transacties gemoeid zijn, worden betaald in SOL, de token van Solana. Als meer projecten de voordelen van de Solana blockchain gaan inzien en dus meer transacties naar de blockchain halen, zal de vraag naar de SOL-token alleen maar toenemen!

Investeren in Solana

Solana heeft de aandacht getrokken van veel grote investeerders en projecten die op het platform worden gebouwd. Bovendien heeft Solana’s SOL-token de afgelopen tijd een indrukwekkende groei doorgemaakt en wordt het verhandeld op veel van de belangrijkste cryptocurrency-beurzen, zoals Binance.

Aangezien Solana een sterk platform biedt voor andere crypto projecten om op te bouwen, kan het zomaar zijn dat deze blockchain in de toekomst nog veel groter gaat worden dan dat het nu is. In dat geval zal de vraag naar de SOL-token erg stijgen om de transactiekosten op de blockchain te betalen, waardoor de prijs van SOL zal stijgen. Mocht jij geloven in de toekomst van deze blockchain, kan SOL zomaar eens een goede investering zijn.

Let op: Wij geven nooit financieel advies en deze bijdragen zijn niet op deze manier te interpreteren. Het is enkel en alleen ons doel om de lezer te informeren over de stand van zaken. Wij raden aan om altijd eigen onderzoek te doen en van daaruit te beslissen waarin, wanneer en hoeveel je wilt investeren