Crypto

Crypto project Reefer ziet kansen in legale cannabismarkt en slaat toe

crypto project reefer legale cannabismarkt

De strijd om cannabis te legaliseren is volop aan de gang. Steeds meer landen zien de potentiële winst en maken de keuze om de distributie en verkoop van deze plant legaal te maken. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er inmiddels 36 staten waar medicinale marihuana legaal is, terwijl 18 staten het ook recreatief legaal hebben gemaakt.

Legalisatie van cannabis internationaal

Maar niet alleen in de Verenigde Staten is de verkoop ervan gelegaliseerd. Ook landen in als Uruguay, Canada, Georgië, Zuid-Afrika en het eilandje Guam is de verkoop van cannabis 100% legaal. Kortom, een opkomende markt die naar verwachting in de aankomende jaren explosief zal gaan stijgen.

Nu horen we je denken: ‘Maar wat heeft crypto hiermee te maken?’ Bedrijven en exploitanten die recreatieve en medische wiet verkopen en/of distribueren mogen vanwege federale wetgeving tot op heden geen gebruik maken van banken voor hun transacties.

Crypto project legale cannabismarkt

De ontwikkeling en het gebruik van virtuele valuta’s is een alternatief om dit gigantisch grote gat in de markt te vullen. De introductie van blockchain in de cannabis industrie vermindert namelijk de kwetsbaarheid van deze distributeurs op het gebied van diefstal/overvallen. Ook is het belastingtechnisch aantrekkelijk voor ondernemers ( en natuurlijk blijft hun identiteit geheim).

Ook bevordert het de transparantie, aangezien informatie digitaal wordt opgeslagen en niet op één centrale plek wordt bewaard. Bovendien heeft het niet één tussenpersoon die toezicht houdt op transacties. Kortom, het gebruik van de blockchain in deze opkomende industrie is voor ondernemers erg interessant.

crypto-project-legale-cannabismarkt

Crypto currency Reefer

Een van de projecten die bezig is met een opmars in deze markt is Reefer Token: “REEFER Token heeft het doel om alle partijen in het cannabis-ecosysteem te verenigen door een platform te bieden met behulp van blockchain-technologie om meer waarde te creëren voor alle belanghebbenden.’

‘Veel legale distributeurs, CBD-retailers en fabrikanten ervaren problemen met het banksysteem vanwege de regelgeving in de Verenigde Staten en daarbuiten. Momenteel zijn cannabis of cannabis afgeleide CBD producten alleen legaal op federaal niveau. Reefer Token biedt een betalingsoplossing terwijl het ook een mogelijkheid biedt voor klantbehoud, privacy en affiniteitsprogramma’s:’

Winkel integraties

Het platform helpt elke ondernemer die deelneemt aan de cannabis industrie om een gemakkelijk vorm van betaling te accepteren. Klanten maken gebruik van het digitale verkooppunt en systeem- en voorraadbeheer via geautomatiseerde inventaris administratie.

Cannabis & DeFi

Gedecentraliseerde financiën, ook wel DeFi, maakt gebruik van opkomende technologieën om derden te elimineren bij financiële transacties. Je houdt je geld vast in een beveiligde digitale portemonnee in plaats van bij de bank (of contant). Je maakt binnen enkele seconden geld over terwijl je je eigen identiteit beschermt.

Beloningssysteem voor holders

Klanten worden beloond voor hun loyaliteit. Ook worden ze beloond met het doorverwijzen van anderen met een zogenaamd ‘Loyalty Rewards’ systeem. Ook kunnen ze door het houden van Reefer Tokens kortingen en gratis producten ontvangen. Dit zal resulteren in een verhoogd klantbehoud en het versterken van klant affiniteit.

crypto-project-legale-cannabismarkt

Wereldwijde legale Cannabismarkt

De wereldwijde legale cannabismarkt was in 2019 alleen al $ 14.9 miljard waard. Als we ervan uitgaan dat in de aankomende jaren nog veel meer landen hennep zullen gaan legaliseren, is dit nog maar het begin. Let op: Dit is géén financieel advies. Doe altijd je eigen research en beleg nooit met geld wat je niet kan missen.

Lees ook eens één van onze andere crypto artikelen: