Crypto

Crypto kopen? 3 bewezen manieren om succesvol winst te maken

crypto kopen manier succesvol winst

Wil je crypto kopen maar ben jij niet de typische daytrader die 24/7 tijd heeft? Wil je niet continu naar grafieken kijken om op het juiste moment crypto te kopen? Heb jij geen zin om met daytraden bezig te zijn? Wees maar gerust, er is namelijk een veel betere manier waarmee je succes kan boeken met crypto kopen en verkopen. Zonder dat jij jezelf erin hoeft te verliezen of er continu mee bezig hoeft te gaan.

De weg naar succes met crypto kopen op de lange termijn

In de wereld van crypto kun je gemakkelijk verdwalen. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en koop je allerlei crypto zonder dat je weet wat het is of wat het doet. De grootste potentie in crypto zit hem in het vasthouden op de lange termijn van de juiste projecten. Daarom delen we in dit artikel 3 manieren om succes te boeken met crypto op de lange termijn, gebaseerd op de video van de Cryptocommunity.nl hieronder in het artikel.

1. Wees consistent bij het kopen van crypto

Consistentie ligt aan de basis van elk succes. Vroeg opstaan, gezond eten, sporten. We weten allemaal wel dat we het moeten doen, maar het blijkt soms toch lastiger te zijn dan het lijkt. Gelukkig zijn we gewoontedieren en als eenmaal de gewoonte er goed in zit, komen we er weer lastig vanaf.

Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk aan deze nieuwe gewoonte te beginnen, namelijk investeren met een lange termijn mindset. Start met een klein bedrag en koop elke week of maand een kleine hoeveelheid aan crypto en denk in 3 tot 5 jaren verder. Net zoals je zou doen met je spaarrekening.

consistent crypto kopen

Dollar-cost average (EGI)

Je kent het begrip misschien wel als ‘Dollar-Cost Average’ (DCA), in de Crypto community noemen ze het ook wel ‘Euro-Gemiddeld-Inkopen’ (EGI). Dit principe bestaat puur uit het regelmatig kopen van een bepaald goed, onafhankelijk van wat de prijs is. Vervolgens bewaar je de crypto voor lange termijn, ook wel HODL genoemd.

Op deze manier werk jij op een constructieve manier aan een positie in een extreem snel groeiende markt. Er wordt hierbij vooral naar projecten gekeken waarbij de grootste groei en adoptie nog moet plaatsvinden. Koppel dit vervolgens aan de verwachte prijsontwikkelingen op de lange termijn.

Middel je inkoopprijs over langere termijn

Door klein te beginnen en dit regelmatig te doen, voorkom je dat je niet in één keer een groot bedrag investeert en middel je de inkoopprijs over een langere tijdspanne. Een bijkomend voordeel is, dat je om deze methode toe te passen weinig tijd en moeite kwijt bent.

Als jij in de afgelopen jaren elke maand €100 in Bitcoin of Ethereum had geïnvesteerd, had je nu op rozen gezeten, zo simpel kan het zijn. Het is een cliché, maar daardoor zeker niet minder waar: je moet de zaadjes vroeg planten en nat houden, om later de vruchten te kunnen plukken.

prijs middelen crypto kopen

2. Crypto kopen kun je zien als investeren in ‘early start-ups’

Crypto projecten vinden voor ze worden gelanceerd of net wanneer ze zijn gelanceerd is de sleutel tot succes voor een mooie winst over tijd. Vanwege het decentrale karakter is de crypto markt de enige(!) plek waar iedereen kan meedoen. Van het investeren in, tot het lanceren van een project.

Bitcoin bestaat dan misschien ´al´ meer dan 10 jaar, Ethereum en de opkomende DeFi (Decentrale Finance: iedereen met een internetverbinding kan het gebruiken zonder dat toestemming nodig is) en NFT (Non-Fungible-Token) space zijn relatief jong en staan daarmee nog steeds in de kinderschoenen.

Hou de crypto markt en tech ontwikkelingen goed in de gaten

Daarnaast innoveert de nieuwe crypto markt de oude financiële markten in een rap tempo. De financiële sector is en blijft nog altijd de grootste markt op aarde. In de crypto markt doen zich praktisch dagelijks kansen voor om vroeg in nieuwe projecten te investeren en/of EGI toe te passen. Met het oog op de toekomst kun je meedoen in relatief jonge projecten met veel potentie.

Let hier natuurlijk ook weer op dat je bij alle vroege projecten niet all-in gaat. Gezien je dan ook weer veel risico’s neemt. Cryptocommunity.nl hanteert een strategie waarbij ze lage bedragen investeren in verschillende projecten. Ze noemen dit ook wel de ‘asymmetrische weddenschap’ die ze altijd zoeken in de crypto markt.

Volg de live sessies van Cryptocommunity.nl en meld je aan

https://cryptocommunity.nl/aanmelden-4-week-crypto-challenge/?utm_source=manly&utm_medium=article&utm_campaign=crypto-kopen-bewezen-manieren&utm_content=display

Krijg toegang voor slechts €1

Het hoge risicoprofiel van nieuwe crypto projecten maakt het juist interessant. Wanneer je niet all-in gaat en kleine bedragen investeert in nieuwe projecten kan het worden gezien als een asymmetrische weddenschap. In het gunstige geval kan een kleine inleg resulteren in gigantische winsten en in het slechtste geval in een klein verlies.” – Cryptocommunity.nl

3. Koop crypto wanneer deze laag staat

Crypto beweegt in cyclussen, ook wel ‘hype cycles’ genoemd. Tijden van extreme exponentiële prijsstijging wordt opgevolgd met snelle en hevige dalingen. Hoe komt dit? Doordat er nog relatief weinig geld in de crypto markt zit en er weinig economische energie (denk kapitaal) nodig is om de prijzen te doen stijgen, maar dit werkt ook andersom.

Waarbij een coin in tijden van exponentiële groei zo X10 of X1000 kan gaan in prijs, zakt de coin in de meeste gevallen ook weer hevig in prijs. Dips van 70-90% zijn in de crypto markt dan ook eerder regelmaat dan uitzondering. Het is niet voor niets dat de crypto markt momenteel de meest volatiele markt is die er bestaat.

volatiliteit crypto kopen

Hoge volatiliteit is juist een grote investeringskans

De volatiliteit van deze markt maakt het juist zo’n grote kans. Met het oog op de lange termijn ben je enorm vroeg en als je maag sterk genoeg is om door de dips heen te komen – en zelfs bij te kunnen kopen – staan er potentieel mooie winsten voor jou in het verschiet. Belangrijk is om hier dan ook weer de lange termijn mindset voor te hebben en te durven denken in jaren in plaats van dagen.

EXPERT VIDEO: Leer de succesformule van crypto kopen en lange termijn profits

Max en Abe van de Cryptocommunity.nl hebben een volledige video aan dit onderwerp besteed waarbij ze stap voor stap door de succesvolle manieren heen gaan. Ze bespreken naast deze drie manieren een aantal crypto voorbeelden en delen een aantal belangrijke persoonlijke ervaringen. Met de juiste mindset, tools en kennis kun jij op de lange termijn ook succesvol worden in crypto.

Gebrek aan een plan, strategie en mindset zorgt elke dag voor veel verlies bij het kopen van crypto

Wanneer je serieus met crypto aan de slag wilt gaan en niet in sprookjes gelooft die je vertellen over 1 nacht ijs rijk te worden, dan zijn bovenstaande manieren een perfect startpunt om naar de crypto markt te kijken. Laat je vooral niet leiden door de dagelijkse nieuwtjes, maar kijk naar de trend op de lange termijn. Crypto is de toekomst en jij kan hier op lange termijn de vruchten van plukken.

De drie manieren die ervoor zorgen dat jij met succes crypto gaat kopen op de lange termijn zijn: start klein en bouw aan consistent, kortom en investeer regelmatig. Koop dips in de markt, zoek projecten in vroege stadia en probeer minstens 3 tot 5 jaar vooruit te kijken.