Crypto

Wat is de beste strategie om crypto te kopen met iDEAL?

crypto kopen ideal blox

Het is zover; je hebt eindelijk de stap gemaakt om te investeren in crypto, maar waar begin je? Crypto kopen kan voelen alsof je een naald in een hooiberg zoekt. Er zijn duizenden coins en veel manieren om te investeren. Daarnaast moet je ook nog eens weten wat je aan het doen bent; ga je traden of houd je je crypto coins jaren vast? Dit artikel is bedoeld om je iets meer inzicht te geven in deze hooiberg, zodat jij de investeringsstrategie gebruikt die bij jou past.

Welke crypto koop je?

Het is lastig om te bepalen waar je begint. Van al deze munten moet jij ééntje kiezen waarin jij het meeste geloofd. Nee hoor, gelukkig werkt dat niet zo. Je hebt keuze uit meerdere munten, en het is altijd aan te raden om je portfolio een beetje te spreiden. Kies jij bijvoorbeeld voor de enige echte bitcoin, die door middel van schaarste een geweldige ‘store of value is’, of geloof jij meer in de toepassing van smart contacts op het Ethereum netwerk?

Deze termen kunnen je misschien wat afschrikken, maar dat is nergens voor nodig. Eén belangrijke tip is dat je moet accepteren dat je nooit alles van alle crypto komt te weten. Misschien is er maar één coin, waarbij jij een goed gevoel hebt, en misschien zijn dat er 10.

Crypto kopen: wat is de juiste strategie?

Zorg ervoor dat je je inleest voordat je in een coin investeert. Check hierbij bijvoorbeeld het laatste nieuws, de geplande ontwikkelingen en voor de kenners is er nog de onderbouwing van technische analyses. Als je dan een coin hebt gekozen, kunnen we kijken naar een goede investeringsstrategie.

Het is belangrijk om een juiste strategie te vinden die bij jou past. Want wat voor iemand anders werkt, zorgt bij jou misschien voor gigantische fomo (fear of missing out). Er zijn tal technieken om te investeren, maar we zullen er hier drie behandelen; kopen, dollar cost average (DCA) en daytraden.

1. Tactisch crypto kopen

De eerste strategie – kopen – is niet echt een strategie, maar je kan het wel tactisch timen. Je koopt dan eigenlijk gewoon een aantal crypto en hoopt dat het vervolgens goed gaat. Dit kan werken, maar het is niet aan te raden om al je geld in één keer te spenderen. Het kan namelijk zijn dat je precies het hoogtepunt hebt gekocht. En het voelt niet fijn om die waarde 20% te zien zakken.

Het is altijd goed om wat geld achter de hand te hebben om een eventuele dip te kopen – begin daarom met een klein bedrag. Het gezegde ‘buy the dip’ is niet voor niets zo populair geworden. Dit betekent dat je een crypto koopt nadat die een flinke daling onderging.

2. Dollar Cost Average (DCA)

De tweede strategie is dollar cost average. Als jij gelooft in de lange termijn visie van een crypto, is het logisch om deze strategie toe te passen. Dollar cost average betekent eigenlijk dat je zo gemiddeld mogelijk inkoopt. Dit doe je door elke maand, elke week of elke dag – op hetzelfde tijdstip – een beetje crypto te kopen.

Op deze manier lig je er niet wakker van als de prijs 20% daalt, want je kan goedkoper inkopen. En zo vind je het ook niet erg als de prijs 20% stijgt, want de coins die je hebt, staan in het groen. Daarnaast lift je mee op de algehele stijging van de cryptomarkt.

3. Daytraden (niet voor beginners)

De laatste techniek heb je vast vaker gehoord; daytraden. Dit is een investeringstechniek waarbij je vaak wisselt van crypto. Je probeert, vaak door middel van technische analyses, winst te maken door coins te handelen. Dit doe je – zoals de naam al suggereert – op dagelijkse basis.

Gebruik BLOX en ontvang gratis €10,- starttegoed

Crypto-aanbieder BLOX biedt de mogelijkheid om laagdrempelig te beginnen met beleggen. Lezers van dit artikel krijgen de kans om te starten met 10 euro gratis crypto. Gebruik de vouchercode MANLY bij het aanmaken van een BLOX account en ontvang je eerste tientje gratis. Jij maakt de keuze! Download de BLOX app Heel veel succes met je crypto-avontuur. Zorg er wel voor dat je geen geld inlegt wat je niet kan missen!

Deze manier van investeren is erg riskant als je niet weet wat je aan het doen bent, en het kan voor veel stress zorgen. Dit is daarom niet aan te raden voor een beginner. En als je wel al ervaren bent; begin dan met kleine bedragen.

Hoe begin ik het beste met crypto kopen?

Er zijn hele omslachtige manieren om de eerste aankoop van crypto te doen. Meestal moet je crypto kopen van een derde partij, deze naar je wallet sturen, en dit proces kan wel eventjes duren. Aan de andere kant zijn er ook hele simpele oplossingen, waarbij je geen aparte wallet hoeft aan te maken. Een van deze oplossingen is BLOX; een telefoon app waarbij je binnen 1 minuut al crypto kan kopen – zelfs vanaf 1 euro.

Je hebt saldo om crypto’s te kopen in je BLOX-account. Met iDEAL, bankoverschrijving of creditcard kan je de eerste euro’s in je kluisje zetten. Zie het als het opladen van een oude prepaid telefoon. Je zet er eerst euro’s op, en vervolgens kan je er allerlei crypto mee kopen. Makkelijker kan het bijna niet.

crypto kopen blox app download