Crypto

Cosmos (ATOM): wat is dit crypto project en de ATOM-coin?

cosmos atom crypto

We lezen veel over Bitcoin en Ethereum, maar er zijn nog veel meer veelbelovende projecten die het de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden. Cosmos, en de bijbehorende ATOM-coin is een project dat we graag onder de aandacht brengen. Dit project omschrijft zichzelf als internet 3.0. Daar willen we uiteraard meer van weten, dus hebben we ons verdiept in deze interessante materie.

Project Cosmos – Internet of Blockchain

Cosmos (ook bekend als ATOM) moet een ecosysteem van blockchains worden die onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Waar andere projecten zich richten op het creëren van de grootste blockchain, wilt Cosmos zich richten op het samensmelten ervan. Hiervoor is een blockchain uit meerdere componenten voor nodig, en dat is waar het project uit bestaat. Cosmos wilt uiteindelijk internet 3.0 worden.

Het protocol wil drie problemen oplossen om dit doel te kunnen bereiken; schaalbaarheid, interoperabiliteit, en bruikbaarheid. Deze drie componenten moeten een ecosysteem creëren waarin er communicatie mogelijk wordt tussen individuele blockchains, en zo dus een soort van ‘internet’ creëren waarin alle blockchains met elkaar verbonden kunnen worden. Cardano is hierin de grootste concurrent van Cosmos.

Interoperabiliteit tussen blockchains

Het doel van Cosmos is om de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains zoals Solana en Ethereum mogelijk te maken. Momenteel werken de meeste blockchains afgezonderd van elkaar en kunnen ze niet communiceren. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt uitgeven om Ethereum te kopen, je dit via een tussenpersoon moet doen, zoals een beurs als Binance.

Cosmos wil deze tussenpersoon wegnemen en blockchains in staat stellen rechtstreeks met elkaar te kunnen communiceren. Hierdoor kunnen investeerders rechtstreeks cryptocurrencies wisselen tussen verschillende blockchains zonder tussenpersonen. Dit leidt dus tot meer efficiëntie, snelheid en lagere kosten in de wereld van crypto.

Het Cosmos-netwerk

Cosmos maakt gebruik van een innovatieve technologie genaamd het Cosmos-netwerk, dat bestaat uit verschillende onafhankelijke blockchains die met elkaar zijn verbonden door middel van een centrale hub. Dit centrale punt wordt het ‘Interchain’ genoemd en fungeert als een brug tussen de verschillende blockchains.

Door het Interchain kunnen blockchains met elkaar communiceren en transacties uitvoeren. ATOM is de cryptocurrency die gebruikt wordt op het Costmos-netwerk. Elke keer dat een transactie wordt uitgevoerd op het netwerk, moeten gebruikers een bepaalde hoeveelheid ATOM betalen als transactiekosten.

ATOM Coin

Het Cosmos project is redelijk uniek, maar heeft stevige concurrentie van Cardano, die in grote lijnen hetzelfde doet, maar al veel verder is in de ontwikkeling. Zo heeft Cardano al verschillende organisaties aan zich weten te binden. Desalniettemin doet Cosmos het redelijk goed, en gaat de bijbehorende crypto-coin prima. Op het moment van schrijven kunnen we op website Coinmarketcap zien dat de koers van de munt momenteel op €11,59 ligt.

Het team achter dit project bestaat uit 45 ontwikkelaars waarvan de oprichter Jae Kwon heet. Hij is de oprichter van een organisatie dat Tendermint Inc. heet. Dit bedrijf maakt gebruik van financieringen door investeerders om de blockchain van Cosmos verder te ontwikkelen. Een belangrijke geldschieter is de Interchain Foundation, dat in Zwitserland is gevestigd. Cosmos is een project om in de gaten te houden, want hun unieke ecosysteem blijft zich dagelijks ontwikkelen.

Investeren in ATOM

Cosmos kan in de toekomst mogelijk worden gebruikt om verschillende toepassingen te bouwen, zoals gedecentraliseerde beurzen (DEX) en andere gedecentraliseerde financieringsapplicaties (DeFi). Als je gelooft in de toekomst van blockchain-technologie en het potentieel van de communicatie tussen verschillende blockchains, kan ATOM een goede investering in crypto zijn!

Als het Cosmos-netwerk in de toekomst de goedkoopste, snelste en meest schaalbare manier wordt om tussen verschillende blockchains te communiceren, stijgt de vraag naar de ATOM crypto munt natuurlijk enorm aangezien alle transactiekosten in deze munt betaald worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies en deze bijdragen zijn niet op deze manier te interpreteren. Het is enkel en alleen ons doel om de lezer te informeren over de stand van zaken. Wij raden aan om altijd eigen onderzoek te doen en van daaruit te beslissen waarin, wanneer en hoeveel je wilt investeren