cosmos atom crypto
Crypto

Cosmos (ATOM): wat is dit crypto project en de ATOM-coin?

We lezen veel over Bitcoin en Ethereum, maar er zijn nog veel meer veelbelovende projecten die het de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden. Cosmos, en de bijbehorende ATOM-coin is een project dat we graag onder de aandacht brengen. Dit project omschrijft zichzelf als internet 3.0. Daar willen we uiteraard meer van weten, dus hebben we ons verdiept in deze interessante materie.

Project Cosmos – Internet of Blockchain

Cosmos (ook bekend als ATOM) moet een ecosysteem van blockchains worden die onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Waar andere projecten zich richten op het creëren van de grootste blockchain, wilt Cosmos zich richten op het samensmelten ervan. Hiervoor is een blockchain uit meerdere componenten voor nodig, en dat is waar het project uit bestaat. Cosmos wilt uiteindelijk internet 3.0 worden.

Het protocol wil drie problemen oplossen om dit doel te kunnen bereiken; schaalbaarheid, interoperabiliteit, en bruikbaarheid. Deze drie componenten moeten een ecosysteem creëren waarin er communicatie mogelijk wordt tussen individuele blockchains, en zo dus een soort van ‘internet’ creëren waarin alle blockchains met elkaar verbonden kunnen worden. Cardano is hierin de grootste concurrent van Cosmos.

ATOM Coin

Het Cosmos project is redelijk uniek, maar heeft stevige concurrentie van Cardano, die in grote lijnen hetzelfde doet, maar al veel verder is in de ontwikkeling. Zo heeft Cardano al verschillende organisaties aan zich weten te binden. Desalniettemin doet Cosmos het redelijk goed, en gaat de bijbehorende crypto-coin prima. Op het moment van schrijven kunnen we op website Coinmarketcap zien dat de koers van de munt momenteel op €16,12 ligt.

Het team achter dit project bestaat uit 45 ontwikkelaars waarvan de oprichter Jae Kwon heet. Hij is de oprichter van een organisatie dat Tendermint Inc. heet. Dit bedrijf maakt gebruik van financieringen door investeerders om de blockchain van Cosmos verder te ontwikkelen. Een belangrijke geldschieter is de Interchain Foundation, dat in Zwitserland is gevestigd. Cosmos is een project om in de gaten te houden, want hun unieke ecosysteem blijft zich dagelijks ontwikkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Messy Investor (@themessyinvestor)