Formule 1 fans starten crowdfunding om Olav Mol en Jack Plooij live bij races te krijgen
Media

F1-fans starten crowdfunding om Olav Mol en Jack Plooij live bij races te krijgen

Viaplay, de streamingdienst van het Scandinavische Nordic Entertainment group, is sinds kort de nieuwe aanbieder van de Formule 1 in Nederland. Eind vorig jaar hebben ze een aantal vertrouwde gezichten en stemmen van laten vallen, en deze vervangen door andere commentatoren en presentatoren. Maar dat valt niet bij iedereen in goede aarde, zoals bij de vele Nederlandse Formule 1 fans.

Commentatoren Olav Mol en Jack Plooij

Commentatoren Olav Mol en Jack Plooij werden namelijk vervangen door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, tot afgrijzen van Formule-1 fans, die het nieuwe duo niet kunnen waarderen. Er is veel kritiek op het commentaar van de twee nieuwe commentatoren. Er wordt gesproken over het gebrek aan passie en kennis. Het Nederlandse publiek ziet het liefste Mol en Plooij terug op hun oude plek.

Ook vaste presentatoren, zoals Rob Kamphues, Rob van Gameren en Robert Doornbos zijn niet meegenomen van Ziggo naar Viaplay. Ze zijn echter nog wel aanwezig in het Race Café, waar de Grand Prix wordt besproken, en ze zenden op Ziggo Sport de samenvatting van de race uit. Olav Mol liet onlangs weten dat hij graag weer live bij de races zou willen zijn om commentaar te geven.

olav mol jack plooij

Crowdfunding Olav Mol en Jack Plooij

Het Nederlandse publiek schreeuwt om het passievolle commentaar en brede kennis van Olav Mol en Jack Plooij, en zouden de twee graag terugzien als live-commentatoren. Er is alleen een probleem; voor één jaar live commentaar geven hebben ze 300.000 euro nodig, en dat wilt of kan Ziggo Sport niet betalen. Fans laten het daar niet bij zitten en zijn een crowdfunding gestart om het duo terug in het paddock te krijgen.

Marvin Zwanink is deze crowdfunding gestart op website steunactie.nl. De bedoeling is dat er door middel van donaties drie ton wordt opgehaald. Dit zal dan aan Mol en Plooij worden gegeven, zodat ze de Nederlandse Formule-1 fans het live-commentaar kunnen geven waar ze naar verlangen. Er is op het moment van schrijven ruim 11000 euro opgehaald door middel van 714 donaties.