cristiano ronaldo
Health

Cristiano Ronaldo koopt peperdure ‘zuurstof kamer’ om hem te helpen herstellen

Er lijkt geen einde te komen aan de sportieve prestaties van de inmiddels 36-jarige Cristiano Ronaldo, en dat is maar goed ook. Elke voetballiefhebber zou deze grootheid met alle liefde nog een paar jaar willen bewonderen op het hoogste niveau. Er is veel voor nodig om op die leeftijd fit genoeg te blijven om op topniveau mee te kunnen draaien. 

Cristiano Ronaldo

Ronaldo is sinds hij over is gekomen van Juventus naar Manchester United erin geslaagd er rustig op los te blijven scoren. Hij heeft dit seizoen tot dusver 14 doelpunten gescoord in twintig wedstrijden voor de Engelse club. Dat betekent niet dat hij niet de nodige kritiek heeft gekregen. Zo wordt hem zijn lage werktempo in wedstrijden verweten.

Cristiano Ronaldo kennende heeft hij direct stappen ondernomen om zijn conditie te verbeteren. Dit heeft hij gedaan door een zuurstoftherapie (HBOT)-machine te installeren in zijn huis in Alderley Edge, Cheshire. De hypermoderne machine die een bedrag van 18.000 euro heeft gekost zorgt ervoor dat beschadigd weefsel sneller kan herstellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Zuurstof kamer

De Portugese international zou dezelfde machine hebben gebruikt om zijn herstel van een knieblessure te versnellen die hij opliep in de aanloop naar de finale van het Europees kampioenschap 2016 tegen Frankrijk. Een bron die dichtbij Ronaldo staat zei in een interview met The Sun:

“Iedereen weet dat Cristiano een fitnessfanaat is en volledig toegewijd om in de beste vorm te komen die hij kan hebben. Hij heeft eerder in zijn carrière zuurstofkamers gebruikt, maar die zijn niet zo gemakkelijk te vinden in het VK, dus besloot hij er een te kopen en deze bij hem thuis te laten installeren.’

‘Het betekent dat als hij ooit een pijntje voelt opkomen, hij gelijk in de cabine kan gaan liggen zodat de blessure snel verholpen wordt. Dit zijn de redenen waarom hij zo weinig wedstrijden mist vanwege blessures.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Voetballers

Professionele voetballers staan erom bekend het leven te leiden van supersterren, zo ook Cristiano Ronaldo, die naast zijn talent ook beschikt over de duurste auto ter wereld. Als je kijkt naar de bedragen die voetballers vandaag de dag verdienen is dat ook niet heel gek. Kijk bijvoorbeeld naar het bizarre vermogen van voetballer Memphis Depay.