cristiano ronaldo shirtverkoop salaris
Geld & Carrière

Dit leverden Cristiano Ronaldo-shirts op in 12 uur na Man United-transfer

Voor voetbalfans is dit wellicht de meest bijzondere transferzomer in jaren. Lionel Messi verkaste naar Paris Saint Germain en Cristiano Ronaldo keerde terug naar zijn oude liefde Manchester United. Vooral de laatste transfer deed veel mensen hun hart sneller kloppen. En dat was te merken aan de enorme rijen voor de fanshop van de Mancunians. In 12 uur tijd werd er een mega record aan shirtverkoop gebroken.

Cristiano Ronaldo-shirts als warme broodjes over de toonbank

De Portugese superster kreeg zijn geliefde nummer 7 kado van ploeggenoot Edinson Cavani, bij wie voortaan nummer 21 op de rug zal prijken. De rijen voor de fanshop waren direct ongekend. Ook online gingen de servers te keer door de vraag naar het tenue van CR7.

Binnen 12 uur werd er al voor 32,5 miljoen pond aan shirtjes verkocht. Dat is rond de 40 miljoen euro. Dit werd door LoveTheSales.com bijgehouden. Daarmee is dit het snelst verkopende shirt in de geschiedenis van de Premier League. Echte liefde roest dus niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Wat gaat Cristiano Ronaldo verdienen bij Manchester United?

De shirtverkoop ging dus door het dak. Maar wat gaat de Portugese aanvaller verdienen bij Manchester United? De transfersom viel, naar de maatstaven van het moderne voetbal, heel erg mee. Juventus ontvangt naar verluidt 15 miljoen euro voor de Portugese superster, een bedrag dat de komende jaren door bonussen kan oplopen tot 23 miljoen euro.

Maar het salaris is een flinkere kostenpost. De voetballer gaat 480.000 pond per week verdienen bij zijn nieuwe werkgever. Dit komt dus neer op een jaarsalaris van iets meer dan 29 miljoen euro. Een bizar feitje? Als je terugrekent gaat Ronaldo 0,92 euro per seconde verdienen. Dit is nog steeds 16 cent minder dan zijn rivaal Lionel Messi.