salaris cristiano ronaldo al nassr
Geld & Carrière

Dit verdient Cristiano Ronaldo per seconde in Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo heeft een megacontract aangeboden gekregen bij Al Nassr in Saoedi-Arabië. De prestaties van de voetballer hebben hem veel waardering en bewondering opgeleverd, en ook een aanzienlijk salaris. Als Ronaldo dit contract ondertekent, zou het hem de bestbetaalde voetballer aller tijden maken. Maar hoeveel gaat Ronaldo verdienen met dit lucratieve contract?

Een clubloze Cristiano Ronaldo

Er is de laatste tijd veel te doen geweest om de persoon Cristiano Ronaldo. Nadat hij het niet kon vinden met Erik ten Hag, zijn coach bij Manchester United, en hier openlijk voor uitkwam, werd zijn contract bij de Engelse topclub ontbonden. Het ondenkbare was dan toch gebeurd, een van de beste voetballers ooit zit zonder club. Dit lijkt een buitenkansje voor vele Europese topclubs. Of ligt de toekomst van Ronaldo toch buiten Europa?

Onder meer Chelsea en Paris Saint Germain zouden het zien zitten om Ronaldo aan hun selectie toe te voegen. Bij een overstap naar Chelsea zou CR7 woonachtig kunnen blijven in Engeland. Een overstap naar de Franse topclub PSG zou echter betekenen dat Ronaldo in één team komt te spelen met aartsrivaal Lionel Messi. Hoewel dit de droom voor menig voetbalfan zou zijn, lijkt dit redelijk onmogelijk om voor elkaar te krijgen. Met sterren als Mbappe, Neymar en Messi zijn de salariskosten van PSG namelijk al torenhoog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo naar Al Nassr in Saoedi-Arabië

Volgens Marca, een Spaanse sportkrant, zou Ronaldo een jaarsalaris van € 200 miljoen krijgen. Daarnaast zou Ronaldo € 100 miljoen aan tekenbonus ontvangen wanneer hij het contract tekent. Al Nassr zou samenwerken met de Arabische staat om deze deal door te mogen zetten. Dit zou hem met kop en schouders boven de andere best betaalde voetballers zetten.

Dit bizarre bedrag zou de Portugese volksheld € 600 miljoen rijker maken in tweeënhalf tijd. Cristiano Ronaldo zou daarmee ongeveer € 650.000 per dag verdienen, wat neerkomt op zo’n € 27.000 per uur, een bedrag waar de gemiddelde Nederlander een half jaar voor moet werken. Om het nog erger te maken, Ronaldo zou zo’n € 7,60 per seconde verdienen, ongeveer evenveel als het uurloon van een vakkenvuller!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)