The John Wayne Gacy Tapes
Netflix

The John Wayne Gacy Tapes: nieuwe ijzingwekkende documentaire op Netflix

John Wayne Gacy is een Amerikaanse seriemoordenaar, oftewel het symbool van het kwaad. In “Conversations With a Killer: The John Wayne Gacy Tapes” is gebaseerd op zestig uur aan audio, verspreid over een driedelige documentaireserie.

“Conversations With a Killer: The John Wayne Gacy Tapes”

“De mensen van wie je je het het minst verwacht en het vaakst vertrouwt, zijn degenen die kwaad doen in deze wereld”, aldus Joe Berlinger, wiens nieuwe Netflix-documentaire een ongekend portret is van de seriemoordenaar uit Illinois. In de serie volg je het dubbelleven wat John Wayne Gacy leidde.

Gacy, die in de jaren zeventig in Illinois woonde, was een gerespecteerd lid van de politiek, een kapitein van een Democratisch district en af ​​en toe een verjaardagsclown die barbecues in de achtertuin organiseerde en betaald werk aanbood aan veel lokale jonge mannen.

The John Wayne Gacy Tapes

Wolf in schaapskleren

Maar onder zijn vernis van vrijgevigheid leed Gacy aan veel zelfhaat. Hij was een narcist en psychopaat wiens vrijgevigheid een lokaas was voor seks met tienerjongens, en als hij eenmaal kreeg wat hij wilde, zorgde de dreiging van het blootleggen van zijn seksualiteit ervoor dat hij hen op brute wijze martelde en vermoordde.

Sommige van hun lijken werden begraven onder de vuurplaats in de achtertuin waar hij hen ‘vermaakte’. Anderen in zijn kruipruimte. Van alle slachtoffers die Gacy maakte over de jaren, waren er slechts een handjevol mannen die het overleefden, waaronder Steve Nemmers.

Nemmers, die Gacy als tienerjongen te slim af was en nu, als getraumatiseerde volwassene klaar is om zijn verhaal te vertellen, krijgt eindelijk een stem in de nieuwe Netflix-documentaire serie van onder andere “The Ted Bundy Tapes” en “Paradise Lost”-regisseur Joe Berlijner.

Maar Nemmers is slechts een van de vele onthullingen in ‘Conservations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes’. We zullen niet teveel details prijsgeven over de onthullingen die gedaan worden in de documentaire, maar wat we wel kunnen zeggen – dit is iets wat we nog nooit eerder hebben gezien.

Misdaad documentaires op Netflix

Er zijn veel documentaireserie te bekijken over verschillende seriemoordenaars die hebben geleefd. Neem bijvoorbeeld Jimmy Savile, een Britse televisiepersoonlijkheid die honderden kinderen misbruikte. Of The Tinder Swindler, een oplichter die miljoenen buit maakte bij onschuldige vrouwen. Kortom, genoeg te zien op Netflix.

Lees ook eens één van onze andere artikelen: