kanye west weer verbannen op twitter
Media

De meest controversiële tweets van verbannen Kanye West op een rijtje

Een paar dagen nadat Kanye West zijn twitter account werd teruggehaald, is hij weer verbannen van Elon Musk zijn platform. Maar waarom heeft Musk, die voorstander is van vrijheid van meningsuiting, het account van de rapper laten verwijderen verwijderd? Laten we een kijkje nemen naar de controversie van Kanye.

De controversiële tweets van Kanye West

Kanye West tweette een foto van een hakenkruis verweven met een Davidster. Het was ontworpen als logo voor een campagne. De afbeelding werd door veel Twitteraars beledigend en antisemitisch gevonden. Deze tweet kwam enkele uren nadat Kanye tijdens een interview met Alex Jones de Nazi’s en Hitler prees. Dit heeft er toe geleid dat Ye zijn account verwijderd zag worden.

De Davidsster wordt geassocieerd met de joodse identiteit en het jodendom, terwijl het hakenkruis, hoewel een oud en religieus hindoeïstisch symbool, wordt geassocieerd met Hitler en het nazisme. En we kennen allemaal de geschiedenis die daarmee gepaard gaat. Dit is zeker niet de eerste keer dat Kanye antisemitisch gerelateerde inhoud op Twitter heeft geplaatst. Daarnaast is het ook niet de eerste keer dat de influencer zich controversieel geuit heeft. Laten we een kijkje nemen naar het controversiële verleden van Kanye.

kanye west verbannen op twitter

Tweeten dat Bill Cosby “onschuldig” was

In februari 2016 tweette Kanye een boodschap van steun voor Bill Cosby, die toen geconfronteerd werd met tientallen beschuldigingen van aanranding. Kanye schreef dat de in bekritiseerde komiek “onschuldig” was en haatte op de die hem neerzette als schuldig. Deze opmerkingen bezorgde Kanye veel kritiek.

President Donald Trump prijzen

In april 2018 deelde Kanye op Twitter een foto van zichzelf met een “Make America Great Again” pet en prees hij toenmalig president Donald Trump met de woorden: “Je hoeft het niet eens te zijn met Trump, maar de maffia kan er niet voor zorgen dat ik niet van hem hou.” De tweet werd met veel verontwaardiging ontvangen van zowel fans als beroemdheden, die hem een ‘verrader’ noemden.

Slavernij een “keuze” noemen

In mei 2018 zei Kanye: “Als je hoort over slavernij, voor meer dan 400 jaar lang? Dat klinkt als een keuze.” Kanye doelde hierop dat er slavernij nog steeds niet opgelost is, terwijl het al lang een punt ter discussie is. Deze uitspraak kreeg absurd veel kritiek.