Geld & Carrière

Coldplay breekt record in Nederland: dit vraagt de band per show

Coldplay breekt record in Nederland dit vraagt de band per show
Coldplay tijdens optreden in Amsterdam Foto: Instagram @coldplay

Coldplay is in Nederland, en dat heeft bijna iedereen wel meegekregen. Het eerste optreden van Coldplay, zeven jaar na hun laatste Nederlandse concert in dezelfde Arena, was nog uitbundiger dan in 2016. Maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel het zou kosten om Coldplay te boeken voor een privéconcert? Wij dachten precies hetzelfde, en hebben het daarom uitgezocht!

Coldplay in Amsterdam: Een record-breker

Coldplay heeft onlangs een record gevestigd door vier avonden op te treden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, met een totaal van tweehonderdduizend bezoekers. Dit is nog nooit eerder voor elkaar gekregen door een buitenlandse band. Dit is best bijzonder als je bedenkt dat de band al meer dan twee decennia meedraait in de muziekindustrie. Nog steeds kunnen de fans er blijkbaar geen genoeg van krijgen!

Hier hebben deze mensen dan ook nog eens aardig wat geld voor over. Het boeken van de Britse band is zeker geen goedkope opgave, maar zelfs met alle kosten in gedachten, blijkt het dat het boeken van een band als Coldplay best een lucratieve onderneming kan zijn met alle opbrengsten! En deze vlucht vindt bassist Guy Berryman vast niet erg, want hij heeft met Keshia Gerrits een Nederlandse vriendin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coldplay (@coldplay)

De kosten om Coldplay te boeken

Volgens het boekingskantoor van Coldplay begint de minimumprijs om de band te boeken bij een stevige $1.000.000, wat neerkomt op ongeveer €900.000 voor één avond. Dit is een stuk duurder dan de duurste Nederlandse artiesten! Dit is echter slechts het begin. Er kunnen extra kosten bij komen, aangezien de band naar Nederland moet reizen.

Dus, als we deze prijs vermenigvuldigen met vier voor elk van de concerten in de Johan Cruijff Arena, begint het totaal aardig op te lopen. Als we kijken naar de ticketverkoop, als alle 200.000 mensen de startprijs van €56 hebben betaald, komt het totale bedrag uit op €11.200.000. Dit is exclusief inkomsten uit eten en drinken, en waarschijnlijk is er meer binnen gekomen dan alleen de startprijs. Ook zijn er nog kosten voor het huren van de Amsterdam Arena en marketing!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coldplay (@coldplay)