coldplay-optreden-nederland-kost-privé-optreden
Geld & Carrière

Coldplay in Johan Cruijff Arena: Geen kaartjes? Dit kost een privé-optreden

Fans van Coldplay hebben vorige week waarschijnlijk een gat in de lucht gesprongen na het zien van de hint in de nieuwe videoclip van de band. In de video van hun nieuwe lied Humankind was een taxi met ‘Amsterdam’ te zien en had de band geheimtaal in de clip verwerkt dat leidde naar Johan Cruijff ArenA. Dinsdag begon de voorverkoop, maar zoals verwacht ging deze mega snel! Is het niet gelukt? Dit kost een privé-optreden.

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat de Britse band Coldplay eindelijk naar Nederland komt. In juni 2016 stonden ze al in een uitverkochte Amsterdam ArenA, maar dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Het was dus extra speciaal toen zij in de nieuwe video ‘Humankind’ op de 31ste seconden een taxi lieten zien met de Nederlandse hoofdstad.

We moeten nog eventjes wachten, maar zaterdag 15 en zondag 16 juli 2023 komt de band dan toch eindelijk naar Amsterdam. Naast concerten in Nederland, zijn de artiesten ook in Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland te zien. De kaartjes in Nederland zullen vanaf 56 euro te koop zijn. Dat valt eigenlijk dus nog best mee!

Voorverkoop Coldplay in Johan Cruijff Arena 2023

Dinsdag waren de kaarten al in de voorverkoop via Ziggo en Vodafone vanaf 17.00 uur. Het was één grote chaos. De drukte zorgde er namelijk voor dat de app er al binnen 5 minuten uit lag. Ook werd de exclusieve link voor Ziggo/Vodafone leden al heel snel openbaar gedeeld waardoor er nu fans bang zijn dat het concert nu al uitverkocht is.

Echter laat een woordvoerder van Mojo weten dat er in de voorverkoop maar een beperkt aantal kaarten te koop werden gezet. Er is dus nog kans om bij de  ‘echte’ kaartverkoop op 25 augustus kaartjes te bemachtigen voor de twee shows van hun Music Of The Spheres World Tour. Heb je geen tijd om donderdag 10.00 uur stipt klaar te zitten op de site van Mojo of geloof je niet dat je nog kans maakt? Wij zochten voor je uit hoeveel een privé-optreden van Coldplay kost.

humankind-videoclip-coldplay-nederland-concert

Kosten privé-optreden Coldplay

We weten allemaal dat het niet goedkoop is om een bekende band te boeken voor een privé optreden, maar bij sommige bedragen valt onze mond toch wel echt letterlijk van open. Voor een optreden van onze Nederlandse Dries leg je al aardig wat knaken voor neer, laat staan bij een artiest die wereldwijd bekend is. Per privé-optreden rekent Coldplay een miljoen dollar. Slik! Dit bedrag is ook nog eens het startbedrag als we op de boekingssite van Coldplay kijken.

Word dus niet boos op ons als Chris Martin met zijn band zomaar eens 1,2 miljoen aan jou vraagt. Achja, het kan altijd nog gekker als we het lijstje erbij pakken met de 10 duurste artiesten ter wereld om te boeken. Daarin zien we de dat The Rolling Stones per optreden 10 miljoen dollar vangt. Wij houden wel gewoon de kaartverkoop in de gaten en anders wordt ticketswap onze best vriend de komende week.

coldplay-nederland-condert-privé-optreden