lekkerste cocktails terras zomer 2023
Food & Drinks

Dit zijn de lekkerste cocktails op het terras deze zomer

De zon schijnt en de temperatuur stijgt. Dan is het natuurlijk tijd om te genieten van een heerlijke cocktail op het terras. Met zoveel verschillende soorten cocktails om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke te bestellen. In dit artikel nemen we je mee door een aantal van de lekkerste cocktails die je deze zomer kunt proberen op het terras.

1. Gin tonic

Gin tonic is een tijdloze klassieker die nooit teleurstelt. Het is een eenvoudige cocktail die slechts twee ingrediënten nodig heeft: gin en tonic water. Maar er zijn tal van variaties mogelijk door toevoeging van bijvoorbeeld limoen, komkommer of kruiden zoals rozemarijn of tijm. Probeer deze zomer eens een gin tonic met een twist en ontdek welke variatie jouw nieuwe favoriet wordt. gin tonic zomerse cocktail

2. Tequila cocktail

Als je van een beetje pit houdt, is een cocktail met tequila een uitstekende keuze. Een populaire cocktail is de margarita, die bestaat uit tequila, triple sec en limoensap. Maar er zijn nog veel meer heerlijke tequila cocktails om uit te kiezen, zoals de Paloma met grapefruitsap en sodawater, of de Mexican Mule met gemberbier en limoensap. Probeer eens iets anders dan de klassieke margarita en laat je verrassen door de verschillende smaken.

mojito cocktail tequila

3. Rum cocktail

Rum is een veelzijdige drank die zich goed leent voor zomerse cocktails. De klassieke mojito met rum, limoen, munt en sodawater is altijd een goede keuze, maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk. Probeer bijvoorbeeld een daiquiri met aardbeien of een Mai Tai met amaretto en ananassap. Er is voor elk wat wils als het gaat om rum cocktails.

rum cocktail zomers terras

4. Skinny Margarita

Als je op zoek bent naar een cocktail met weinig calorieën zodat je je summer body kunt behouden, dan is de Skinny Margarita iets voor jou. Deze cocktail bevat minder suiker en minder calorieën dan de klassieke margarita. Vervang de triple sec door vers geperst sinaasappelsap en gebruik agavesiroop in plaats van suiker. Zo kun je genieten van een verfrissende cocktail zonder je schuldig te voelen over je calorieën.

skinny bitch cocktail

5. Martini Spritzante

De Martini Spritzante is een verfrissende cocktail die perfect is voor een zomerse avond op het terras. De Martini Spritzante komt voort uit een samenwerking tussen drankmerk Martini en sterrenchef Sergio Herman. Deze cocktail is kant-en-klaar waardoor de barman het voor jou niet meer hoeft te shaken of stirren!

Martini Spritzante Sergio Herman