Film & Serie

Christopher Nolan strikt Cillian Murphy in de hoofdrol voor nieuwe film

christopher nolan cillian murphy opperheimer

Universal Pictures noemt Oppenheimer, de nieuwste opkomende film van Christopher Nolan, een epische thriller die het publiek meevoert in de bloedstollende paradox van de raadselachtige man die het risico moet nemen de wereld te vernietigen om haar te redden.

Christopher Nolan ‘Oppenheimer’

J. Robert Oppenheimer, een Amerikaanse natuurkundige, wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne atoombom, die hij hielp ontwikkelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het project is gebaseerd op het in 2005 met de Pulitzer Prize bekroonde boek ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer‘.

Hoewel Oppenheimer een sleutelrol speelde bij het maken van atoomwapens, kreeg hij later in zijn leven gemixte gevoelens over de dodelijke kracht. Hij lobbyde voor internationale controle over kernenergie en verzette zich tegen de creatie van de nog vernietigender waterstofbom.

Oppenheimer sterrencast met Cillian Murphy

En daarbij hoort natuurlijk een sterrencast, zoals we mogen verwachten van een film van Nolan. Zo is bekend geworden dat Peaky Blinders-ster Cillian Murphy in de rol kruipt van de Amerikaanse natuurkundige. Nolan en Murphy werkten al eerder samen aan films als ‘Batman Begins’, ‘Inception’ en ‘Dunkirk’.

Hoewel de film is geschreven door Christopher Nolan, zal deze geproduceerd worden door Emma Thomas. Nolan is met deze film van plan om zijn reputatie voor het maken van goede films door te trekken met een gigantisch budget van 100 miljoen. Toch zullen we nog even geduld moeten hebben. De film staat gepland voor 21 juli 2023.

Nieuwe films en series

Tot die tijd is er nog genoeg te beleven in zowel de bioscopen als de streaming diensten. Als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie op Netflix, hebben wij de beste films en series in november voor je op een rijtje gezet. Als je meer op zoek bent naar inspiratie voor griezelige films voor tijdens Halloween, zit je bij ons ook goed.