Chineze student weet door makkelijk trucje 1.493 nieuwe iPhones te ontvangen van Apple
Media

Chinese student weet door makkelijk trucje 1.493 nieuwe iPhones te ontvangen van Apple

Een van de grote voordelen van Apple en de iPhone is dat ze enorm snel en makkelijk zijn met het vervangen van het toestel. Vaak is dit voor Apple ook interessanter, het scheelt namelijk arbeidsuren, onderzoek en reparatie. Een Chinese student vond hierdoor een heel erg slinks trucje om flink te frauderen.

De student kreeg het namelijk voor elkaar om in een jaar tijd 1493 nieuwe iPhones te krijgen van Apple. Hoe dat in godsnaam kan? Eigenlijk enorm simpel. Hij had namelijk een manier bedacht om elke keer een nieuwe iPhone toegestuurd te krijgen. Hij deed dit door aan te geven dat zijn huidige iPhone niet meer aanging.

Hij was zelf verbaasd over hoe makkelijk dit ging en besloot het helemaal uit te melken. Elke keer nam hij een andere identiteit aan en stuurde zijn ‘oude iphone’ op en ontving een nieuwe. Hij deed dit door zijn Chinese connecties. Hij bestelde vanuit Chine neppe iPhones (van ongeveer 30 dollar) en stuurde deze op naar Apple en gaf aan dat de iPhone stuk was. Medewerekers van Apple hadden dit blijkbaar maar liefst 1493 keer niet door en stuurden hem zonder moeite een nieuwe, echte en gloednieuwe iPhone terug.

Na twee jaar liep hij pas tegen de lamp. Een ruwe schattig zegt dat Apple op z’n minst $895.500 in kosten is gebracht door de student. Hij verkocht elke iPhone voor ongeveer 600 dollar. Hij is onlangs opgepakt een kreeg een boete van 200.000 en 3 jaar cel. Daarbovenop wil Amerika hem terugsturen naar China.