Chateau_3
Food & Drinks

Hotspot: wine tasting bij urban winery Chateau Amsterdam

Gek op wijn en bourgondisch leven? Altijd zin om nieuwe dingen te proberen? Dan hebben wij de perfecte hotspot voor jou gevonden: Chateau Amsterdam. Bij Chateau Amsterdam, de eerste urban winery van Nederland, kun je namelijk de lekkerste en meest unieke wijnen komen proeven. De druiven komen hier uit heel Europa, de wijn uit Amsterdam. Dat moesten wij natuurlijk even komen proeven.

Wijnproeverij bij Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een zogenaamde Urban Winery. Maar wat houdt dat precies in? Simpel gezegd: Wijn gemaakt in de stad, voor de stad. Dat er 44.000 kilo druiven tot wijn verwerkt zou worden in een wijnloods in Amsterdam-Noord, had niemand ooit gedacht. Maar juist daarom is dit zo’n mooie aanwinst voor Amsterdam.

Chateau Amsterdam haalt zijn druiven vanuit heel Europa naar Amsterdam en maakt er zelf wijn van. Het was, na alle bierbrouwerijen, een kwestie van tijd voordat Amsterdam de primeur zou krijgen voor een echte Urban Winery. Manly sloeg de uitnodiging, om verschillende wijnen te komen proeven, natuurlijk niet af.

chateau amsterdam wijn tasting

Wine tasting en visie

Chateau Amsterdam is te vinden in een oude fabriekshal, aan het randje van het Ij in Amsterdam Noord. In dit imposante gebouw straalt de creativiteit er vanaf. Alles ademt hier vakmanschap en passie. We kozen voor een wijntour, waarbij we 3 witte, 1 oranje en 3 rode wijnen mochten proeven.

Wat in eerste instantie opvalt, zijn de creatieve namen van de wijnen. Denk aan Moonlight Monkey en Seranade by Dawn. We zijn geen echte wijn connoisseurs, maar van de experts horen wij dat het stuk voor stuk toppers zijn.

Na de witte wijn was het tijd voor een bijzonder wijntje: de oranje wijn. Tijdens het drinken van de oranje wijn werden we meegenomen voor een uitleg over het proces van Chateau Amsterdam, om het daarna af te sluiten met 3 rode wijnen. Na deze tasting kun je toch al een stuk meer vertellen over de verschillende soorten en smaken.

Nieuwe manier van wijn maken

Wat heel tof is aan Chateau Amsterdam, is het feit dat ze de stoffige wijnwereld een beetje op z’n kop zetten. Ze werken bijvoorbeeld met de schillen van druiven, die normaal weggegooid zouden worden, en maken hier een unieke drank van: Piquette. We raden het daarom ook zeker aan om een tour te boeken, zodat je meer te weten komt over de wijnen en de visie van Chateau Amsterdam.

Chateau Amsterdam is een echte toevoeging aan Amsterdam, en een leuk uitje met vrienden, je bedrijf of met je geliefde, tijdens date night. Benieuwd naar meer info? Check de website van Chateau Amsterdam en boek meteen je tickets.