Netflix

Carter op Netflix door fans ‘Koreaanse John Wick’ genoemd

carter op netflix

Hoewel de nieuwe actiefilm Carter op Netflix tot nu toe gemixte recensies heeft ontvangen, worden bepaalde aspecten van de film door veel mensen vergeleken met de populaire actie franchise John Wick. Joo Won neemt de hoofdrol op zich als een ruige, maar onwillige held in Carter, net als een zekere John Wick.

Carter op Netflix

De actiethriller werd op 5 augustus uitgebracht voor een wereldwijd publiek. Door de populariteit van Koreaanse series als Squid Game en Hellbound besloten veel Netflix-gebruikers een poging te wagen. Wat Carter uniek maakt, is de manier waarop het is opgenomen en geregisseerd.

De manier waarop de film geregisseerd is door de veelgeprezen regisseur Jung Byung-gil, is op z’n zachts gezegd uniek te noemen. Alle actiescènes uit de film zijn op een bepaalde manier met elkaar verweven, wat de film een uniek effect geeft.

Vergelijking met John Wick

John Wick is sinds de release in 2014 uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Sindsdien zijn er al drie andere films van gemaakt, met John Wick Chapter 4 die momenteel in de maak is (en naar verluidt ook al een vijfde deel).

Gezien de succesvolle formule is het niet heel opmerkelijk dat veel andere producties zich laten inspireren door de ruige actiethriller. Toch moeten we wel kritisch blijven, want hoewel de cinematografie in het oog springt, krijgt Carter niet al te beste recensies op IMDb.

carter op netflix

Films en series op Netflix

Meer lezen op het gebied van de nieuwste films en series die op Netflix verschijnen? Wij hebben een gigantisch aanbod van content die je op de hoogte houdt van de beste kijktips, en wat je allemaal in de toekomst kan verwachten. Lees daarom ook eens één van deze artikelen: