capsule garderobe
Style

Capsule garderobe: 8 essentiële items die elke man nodig heeft

Je hoeft geen kast vol kleding te hebben om er altijd stijlvol uit te zien. Wat je wel nodig hebt is een zogenaamde capsule garderobe met bepaalde items, die je overal mee kunt combineren. Welke items zijn dat? Lees verder voor de 8 kledingstukken die iedere man nodig heeft in zijn garderobe.

Voordelen capsule garderobe

Een capsule garderobe komt met verschillende voordelen. zo kun je de items telkens combineren met een paar kledingstukken, die op het moment trendy zijn. Op die manier hoef je niet telkens een fortuin uit te geven om met de mode mee te doen. En ook al interesseren nieuwe trends je totaal niet. Nog steeds kun je met een minimaal aantal extra kledingstukken een grote variatie aan nieuwe looks creëren.

Daarnaast zijn de capsule kledingstukken tijdloos, wat betekent dat je ze kunt dragen totdat ze uit elkaar vallen. Let er wel op dat je voor neutrale kleuren gaat, zoals zwart, wit en bruin.

1. Grandioze herenjas

Als eerste item voor de capsule garderobe heeft iedere man een degelijke herenjas nodig. Hierbij maakt het op zich niet zoveel uit wat voor jas dat is. Zo kun je voor een wollen jas, trenchcoat of spijkerjas gaan.

capsule garderobe herenjas

Belangrijk is dat de jas je goed staat en past bij je postuur. Mocht je geen idee hebben, vind je met deze 4 tips altijd de perfecte herenjas.

capsule garderobe herenjas
Chasin’ Signal herenjas / Beeld: score.nl
Shop nu voor 199,95 euro

2. Stijlvolle leren jas

Wat ook niet in je garderobe mag ontbreken is een leren jas. Een leren jas voegt namelijk in één klap wat stoerheid en stijl aan je outfit toe, zonder dat het je moeite kost. Vaak vinden vrouwen een man met een leren jas ook aantrekkelijker, dus is het een win-win situatie.

capsule garderobe leren jas
Chasin Tiago leren jas / Beeld: score.nl
Shop nu voor 219,95 euro

3. Goed passend pak

Voor casual smart en formele gelegenheden heb je ook een pak nodig. Deze hoeft niet meteen van Armani te zijn, maar je pak moet wel goed passen. Het pak kun je als geheel aandoen, maar je kunt het jasje en de broek ook apart combineren met andere items om zo nieuwe looks te stylen.

4. Overhemden om te combineren

Ook overhemden horen thuis in je essentiële garderobe. Deze kun je voor bijna elke situatie wel inzetten, mits je ze goed combineert. Zo zijn ze vrij casual met een spijkerbroek en passen ze natuurlijk ook gewoon onder je pak. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je een overhemd gaat kopen, maar ook daar hebben we tips voor.

Capsule garderobe overhemd

5. Perfect passende t-shirts

Naast overhemden kun je ook t-shirts inzetten voor verschillende gelegenheden. Als het warm genoeg is draag je je t-shirt als standalone bovenkleding, maar je kunt het ook combineren met een jasje of vest. Uiteraard moet je shirt je perfect passen en en lees deze tips als je een t-shirt gaat kopen.

capsule garderobe t-shirt
Chasin Petro t-shirt / Beeld: score.nl
Shop nu voor 39,95 euro

6. Jeans in verschillende kleuren

Uiteraard kunnen jeans niet ontbreken op de lijst. Ook deze moeten je als gegoten zitten en zijn een belangrijk onderdeel van je capsule garderobe. Als je eenmaal het juiste model jeans hebt gevonden is het verstandig om meteen een paar spijkerbroeken te kopen in verschillende kleuren.

capsule garderobe jeans

7. Twee paar schoenen

Qua schoenen wil je minstens twee paar paraat hebben. Witte sneakers zijn altijd trendy en passen zelfs onder je pak. Daarnaast heb je ook een paar schoenen nodig voor wat formeler aangelegenheden, want daar heb je nu eenmaal om de zoveel tijd mee te maken.

capsule garderobe sneakers
Blackstone XG73 sneakers / Beeld: amigo.nl
Shop nu voor 169,90 euro

8. Riem als fashion statement

Als laatste heb je in de capsule garderobe ook een mooie riem nodig om je outfits af te maken. Ga voor een zogenaamde statement riem, die je persoonlijkheid laat zien. Deze gebruik je puur als styling item. Als je riemen gebruikt om je broek omhoog te houden, is het misschien tijd om de juiste maat broek te vinden.

Overigens geldt deze tip niet als je wat korter bent en er juist langer uit wilt zien. Als korte man volg je deze style tips op om je lengte te verdoezelen.

Onmisbare items voor de winter

Hoewel je capsule garderobe staat als een huis, heb je elk seizoen wat extra items nodig. Zo zijn deze 10 kledingstukken onmisbaar voor de winter.