calorieën-verbranden-met-verschillende-sporten
Health

Met deze sporten verbrandt jij de meeste calorieën

De zomer is alweer in volle gang. Genoeg reden dus om naar buiten te gaan en nieuwe sporten uit te proberen. Zoals je van ons gewend bent promoten wij een gezond en sportief leven. Wil je snel veel calorieën verbranden? Lees dan vooral verder.

Calorieën verbranden met verschillende sporten

Het belangrijkste wat je moet weten is dat alleen veel trainen niet heel veel verschil maakt in hoeveel je afvalt. De truc is om ervoor te zorgen dat er meer calorieën afgaan dan dat er bij komen. Een uitgebalanceerd dieet in combinatie met de juiste sport is daarbij de sleutel.

Het gaat er dus om dat je de juiste porties eet, en daarbij voldoende lichaamsbeweging krijgt. Wij hebben een lijst gemaakt van sporten waarbij je de meeste calorieën verbrand, tot aan de sport waarbij je relatief de minste verbrand. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van je gewicht.

calorieen-verbranden

Intensief zwemmen

Zwemmen is de koning van calorieën verbranden. Het is een complete workout waarbij je elke spiervezel in je lichaam traint. Uit verschillende onderzoeken is zelfs gebleken dat de 200 meter vlinderslag tot wel honderd calorieën kan verbranden in 3 minuten. Zwemmen is de meest effectieve full body workout.

calorieen-verbranden

Hardlopen

De hoeveelheid calorieën die je verbrand met hardlopen ligt aan de snelheid waarop je rent. Als je op volle snelheid rent, kan je tot wel 800 calorieën per uur verbranden. Hardlopen is een geweldige cardiovasculaire duurtraining.

Onthoudt wel: doe altijd een goede warming-up om je spieren warm te maken. Wil je lekker de natuur in? Probeer dan harde en losse oppervlakten zoals harde wegen en zanderige paden te vermijden. De reden hiervoor komt door de druk op je knieën.

calorieen-verbranden

De ideale omstandigheden om te gaan hardlopen zijn bijvoorbeeld vlakke grasvelden. De loopband in de gym is ook een goed alternatief. Het is van belang dat je met hardlopen de druk op je knieën zoveel mogelijk verlaagd.

Kickboksen

Of je nou een zak, pads of spar training doet – kickboksen is en blijft een van de beste trainingen die er is. Een uur lang op een bokszak slaan kan tot wel 450 calorieën verbranden. Bij een intensieve spar sessie kan dit aantal oplopen tot wel 1.000 calorieën. Hoog tijd voor een kickbokstraining dus.

Een kickbokstraining is te vergelijken met een totale full body workout. Het conditionele aspect in combinatie met alle bewegingen die je maakt zorgt ervoor dat je vet verliest en daarbij spiermassa aankomt.

calorieën-verbranden

Tennis

Speel je in doubles? Dan kan een persoon die rond de 80kg weegt tot wel 370 calorieën verbranden. Als je er voor kiest om een enkelspel te doen, kan dit aantal oplopen tot wel 660 calorieën.

Tennis is een sport waarbij je bijna elke deel van je lichaam traint. Ook is tennis niet leeftijdsgebonden. Het is een sport die door zowel jong als oud beoefend wordt. Bezoek dus eens de tennisbaan!

calorieën-verbranden

Fietsen

Fietsen is ook een activiteit die iedereen van elke leeftijd kan beoefenen. Dat is natuurlijk niks nieuws voor Nederlanders. Fietsen zit namelijk in ons DNA. Hoeveel je echter verbrandt, hangt af van de intensiteit.

Iemand met een gewicht van 83 kilogram verbrandt ongeveer 550 calorieën door een uur lang in een langzaam tempo te fietsen, 664 calorieën in een gematigd tempo en 830 calorieën in een snel tempo.

calorieën-verbranden

Basketbal

Basketbal is een sport die wat ons betreft te weinig wordt beoefend in Nederland. Naast dat het een leuke kijksport is, is het ook leuk en uitdagend om zelf te proberen. O ja, en je verbrand er gigantisch veel calorieën mee. Hebben we je er al een beetje lekker voor gemaakt?

Met alleen al het oefenen van shots in de basket verbrand je zo’n 300 calorieën per uur. Met spelen van een wedstrijd op een half veld loopt dat aantal al op naar rond de 550 kcal/u. Ben je een fanatiekeling en speel je op het hele veld? Dan verbrand je maar liefst 750 kcal/u.

calorieën-verbranden-met-verschillende-sporten

Sporten waarbij je de meeste calorieën verbrand

Voordat je elk van de bovenstaande sporten gaat uitproberen, is het belangrijk om te weten dat het aantal calorieën die je verbrandt volledig afhankelijk is van de intensiteit waarop je het doet, net als je gewicht.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het op zijn eigen manier en tempo doet. Het gaat er tenslotte om dat je plezier beleeft in de sport die je doet. Dat is waar sport uiteindelijk om draait. Meer lezen over sport & gezondheid? Check ook eens één van deze artikelen: