Health

Burpees: 5 voordelen van de meest gehate sportoefening

De kracht van burpees: 5 gezondheidsvoordelen over de meest gehate sportoefening

Een van de meest gehate sport oefening is tegelijkertijd ook een hele sterke: De burpee. Velen onder ons kunnen de burpee niet uitvoeren zonder hier en daar te vloeken. Een setje burpees is ontzettend goed voor je. Dus als je de burpee nog niet hebt toegevoegd aan je work-out routine dan zijn dit 5 gezondheidsvoordelen waarom je de burpee moet toevoegen aan je work-out routine.

1. Burpees voor betere conditie

Last van een slechte conditie? Dan introduceren wij nu de burpee aan je. Burpees zorgen ervoor dat je snel uithoudingsvermogen opbouwt. De oefeningen die je tijdens de burpee uitvoert (squat, jump en push) zijn normaal gesproken al zwaar om uit te voeren. Laat staan een combinatie van de drie!

Voeg de burpee toe aan je work-out routine en je zal merken dat je conditie verbetert. De trap op lopen zal eindelijk niet meer voelen als een work-out. De burpee is dus perfect voor eenieder die wilt werken aan een betere conditie.

2. Mentale (gezondheid)

Deze verwacht je misschien niet maar het uitvoeren van de burpee vraagt om veel doorzettingsvermogen. Of misschien heb je dat al ondervonden in de sportschool. Want hoe erg je ook een gym freak bent, de burpee is en blijft een zware oefening. Je moet jezelf dan ook echt pushen.De kracht van burpees 5 gezondheidsvoordelen over de meest gehate sportoefening 1 1Doordat je jezelf mentaal pusht zal je mentaal sterker worden. Je leert om niet op te geven, hoeveel pijn het ook doet. En dat is ook iets moois om mee te nemen in het dagelijkse leven: Hou vol!

Zit je de laatste tijd een beetje in de knoop met je mentale gezondheid? Probeer dan eens te mediteren. Meditatie zorgt voor rust en is een goede aanvulling voor een gezond leven.

3. Coördinatie en balans

Iets wat vaak wordt onderschat in de sportwereld is het hebben van balans. Als je een goede balans hebt dan zal je vorm netter zijn. Dit zorgt er weer voor dat de oefeningen die je doet daadwerkelijk effect heeft. Tijdens de burpee moet je in een hoog tempo verschillende bewegingen achter elkaar uitvoeren. Je focus ligt op de beweging en vorm. Door middel van de burpee creëer je balans.

5 gezondheidsvoordelen over de meest gehate sportoefening 4. De kracht van burpees

Tijdens de burpee train je je full body. Dit zorgt er weer voor dat je kracht opbouwt in verschillende spiergroepen.  Zo worden de volgende spieren aan het werk gezet: borst, bovenbenen, schouders, triceps, rug, buik, billen en hamstrings. De burpee is een intensieve oefening van cardio en kracht. Wist je dat je tot wel 50% meer vet kan verbranden in vergelijking tot een standaard krachtoefening. Wil je jezelf uitdagen? Gebruik dan gewichten.

5. Het is makkelijk

Oké, last but not least: de burpee is ‘’makkelijk’’.  Je zou natuurlijk denken van niet. En ja, je hebt flink wat doorzettingsvermogen nodig. Maar de burpee is niet per se ingewikkeld om uit te voeren. Echt iedereen kan het! Geen gedoe met lastige machines en je hoeft niet speciaal naar de sportschool te gaan. De burpee kan je overal uitvoeren. Dus ja, geen excuusjes: voeg de burpee toe aan je work-out routine, hou vol en voor je het weet is je conditie en kracht verbeterd.