Geld & Carrière

Burna Boy in Gelredome: dit mega bedrag pakt de superster per show

burna-boy-kosten-concert-gelredome
Foto: Instagram

Burna Boy staat komende zondag 23 juli in de GelreDome om zijn laatste ‘Love, Damini’ show te geven. De superster uit Nigeria haalt zijn optreden in nadat hij vorige maand zijn optreden vanwege omstandigheden moest cancelen. De artiest is momenteel een van de grootste internationale sterren en staat hoog in het lijstje van meest verdienende artiesten. In dit artikel hebben we op een rijtje gezet wat Burna Boy per show verdient.

Burna Boy: mega superster uit Nigeria

Er is tegenwoordig geen radio station waar je Damini Ebunoluwa Ogulu, beter bekend als Burna Boy, niet voorbij hoort komen. In eigen land is hij al jaren een mega ster, zowel in zijn eigen land als internationaal. Zijn pop, afrobeats en hiphop blaast door de speakers in iedere club. Ook zijn stadiontour is een mega succes gebleken en is overal meteen uitverkocht. Zou trad hij onlangs nog op voor 80.000 mensen in Londen.

Zijn grootste hits zijn ‘Last Last, For my hand (met Ed Sheeran) en Location. Deze hits hebben er voor gezorgd dat hij overal in de hitlijsten staat en de stadions stijf uitverkocht zijn. Zo ook het GelreDome komende zondag. Burna Boy is een van de best verdienende artiesten en zijn prijs per show is dan ook absurd te noemen. Wij doken in zijn verdiensten per concert en zijn enorme eisenpakket. Je krijgt de beste man namelijk niet zomaar naar je feestje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burna Boy (@burnaboygram)

Wat verdient Burna Boy per show?

Wanneer de succesvolle rapper op het podium staat, gebeurt er iets magisch. De artiest kun je met recht een van de best verdienende artiesten ter wereld te noemen. Al zijn succes komt met een prijskaartje. Als je de artiest wilt boeken mag je diep in de portemonnee graven als festival, stadion of club.  Hij vraagt namelijk het absurde bedrag van 500.000 dollar per show. Dit ligt hoger dan een gerenommeerde ster als 50 Cent.

Naast deze 500.000 dollar heeft hij nog een aantal andere eisen. Om ervoor te zorgen dat hij altijd op tijd en in stijl arriveert, eist Burna Boy dat er een privéjet met minimaal 13 zitplaatsen voor hem klaarstaat. Maar dit is nog lang niet alles. De beste man heeft een groter eisenpakket waar je U tegen zegt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burna Boy (@burnaboygram)

Opvallende eisen van Burna Boy

De Afrikaanse artiest is gek op luxe. Er moeten 8 auto’s en een sprinter-busje voor de beste man klaar staan. Hij reist in stijl en doet dit het liefst met zijn hele crew en aanhang. Deze aanhang heeft natuurlijk ook een plek nodig om te slapen. Daarom eist Burna 10 luxe hotelkamers, inclusief de allerbeste voorzieningen.

Deze kamers staan standaard voor met zijn favoriete flessen drank: Hennessey en Jack Daniels. Ook champagne kan niet ontbreken. Voor minder komt de artiest dus niet z’n bed uit als je hem wilt boeken. Je kunt wel stellen dat hij een zeer extravagant leven leidt.