bril_mondkapje
Life

Brildrager? Met deze 5 tips beslaat je bril niet als je een mondkapje draagt

Een bril draag je omdat je zonder niet kunt zien, of voor mode. Ongeacht de reden heb je waarschijnlijk een manier gevonden waarop je je bril comfortabel kunt dragen. Maar toen kwamen de mondkapjes. Nu zijn alle brildragers gedoemd om twee dingen op hun gezicht te dragen.

Voor de brildrager

Een frustratie voor velen is als je de hele dag constant je beslagen brillenglazen moet afvegen. We hebben al te maken met de druk van een pandemie. We hebben geen beslagen bril nodig bovenop al het andere, toch? Hoewel we geen controle hebben over wat er om ons heen gebeurt, is het goede nieuws dat we een aantal hele goede tips hebben om dit probleem te voorkomen.

1. De juiste pasvorm

Als je dit niet doet, krijg je de hele dag dat stoomkamer effect. Je wilt ervoor zorgen dat je mondkapje goed over de neus zit. Bij een bril zorgt een masker met een neusbrug ervoor dat er geen warme lucht naar je bril stroomt, in tegenstelling tot andere gezichtsbedekkingen.

2. Water en zeep

Bij deze techniek was je je bril lenzen eenvoudig met een sopje. Schudt daarna het overtollige vloeistof eraf. Laat de bril in de lucht drogen of neem deze af met een zachte doek. Deze methode is effectief omdat de zeep een dunne laag achterlaat op de glazen die fungeert als beschermlaag tegen vocht.

Brilglazen mondkapje corona2

3. Bril gebruiken om masker af te sluiten

Als je je masker hogerop je neus trekt, kun je je bril gebruiken om de bovenkant af te dichten. Een stevige pasvorm zorgt ervoor dat de warme lucht niet via de bovenkant van het masker kan ontsnappen, en dat je glazen dus vochtvrij zullen blijven.

Brilglazen mondkapje corona3

4. Tape doet wonderen

Er bestaat iets geniaals als sporttape. Belangrijk om te weten is dat het beste is om geen ducktape te gebruiken. Dit is namelijk niet gemaakt om vast te komen zitten op je huid. Als je een gevoelige huid hebt, test de tape dan van tevoren om er zeker van te zijn dat deze geen irritatie veroorzaakt, of gebruik tape die speciaal is gemaakt voor de gevoelige huid.

5. Laatste redmiddel

Werkten alle bovenstaande tips niet? Er zijn sprays en doekjes die ontworpen zijn om een beslagen bril tegen te gaan. Voordat je deze echter in huis haalt, is het belangrijk om te checken of de ingrediënten de beschermende laag op je bril niet beschadigt. Product recensies lezen helpt ook altijd!

Brilglazen mondkapje corona1