Breintling Tourbillon
Style

Horlogemerk Breitling introduceert drie exclusieve tourbillons

Horlogemerk Breitling staat aan de top als het gaat om horloges uit het luxere segment. We kennen Rolex uiteraard, maar concurrent Breitling produceert ook zeer exclusieve horloges, waaronder de Chronograph tourbillon-serie. De techniek en vakmanschap achter de tourbillon is het neusje van de zalm op het gebied van horloges. Breitling heeft nu drie nieuwe versies op de markt gebracht.

De tourbillon is een vernuftig stukje techniek

De mechaniek achter de tourbillon is ontwikkeld in de tijd dat men nog veel zakhorloges droegen. Horlogemaker Abraham Breguet vond de tourbillon in 1795 uit, en wist er in 1801 octrooi op te krijgen. De functie van de tourbillon is simpelweg het wegnemen van het zwaartekracht effect op een horloge. Dit was in die tijd belangrijk omdat zakhorloges lang op dezelfde plek lagen, en er door het effect van de zwaartekracht een afwijking in het mechanisme ontstond, en dus tijdsverschil.

Het mechanisme van de tourbillon is zo ontworpen dat het uurwerk op een ronddraaiende kooi is gemonteerd, om zo het effect van zwaartekracht teniet te doen. Dit vernuftige stukje techniek is bij polshorloges zo goed als overbodig, omdat er meer beweging is. Toch vinden liefhebbers van complexe uurwerken dat de functie een toegevoegde waarde heeft, dus wordt de tourbillon bij sommige uurwerken nog steeds ingebouwd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BREITLING (@breitling)

Breitling introduceert drie exclusieve tourbillons

Het exclusieve horlogemerk heeft recent drie nieuwe exclusieve tourbillons geïntroduceerd. Na de Breitling Premier B21 Chronograph presenteert Breitling nu drie tourbillons die allen zijn geïnspireerd op de familie Breitling. Het model dat de naam Léon Breitling draagt heeft een 18-karaats rosé gouden kast, de Gaston Breitling is 18-karaats witgoud, en de Willy Breitling is van platinum. Ze hebben allen een bandje van krokodillenleer.

De prijzen zijn respectievelijk $57,000, $57,000, en $67,000. De modellen zijn een ode aan de oprichters van Breitling, en zijn in samenwerking met de Zwitserse horlogemaker en specialist op het gebied van de tourbillon, La Joux-Perret, ontwikkeld. Breitling heeft hiermee een paar vernuftige en uiterst exclusieve uurwerken aan de bestaande collectie toegevoegd. Een absolute must-have voor liefhebbers van polshorloges.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BREITLING (@breitling)