Style

Iconische superkracht van Breitling: de Avenger-collectie in een modern jasje

breitling-avenger-collectie
Foto: Breitling (B01 Chronograph 44)

Meer dan 20 jaar lang is de Avenger van Breitling een iconisch horloge. Het horloge is ontworpen voor gevechtspiloten en is daarom geschikt voor de meest zware omstandigheden in cockpits. Het verhaal achter dit horloge heeft er voor gezorgd dat ook mensen zonder connectie met de luchtvaart het horloge enorm kunnen waarderen. Wij stellen je voor aan de nieuwe Avenger, die zojuist is gelanceerd.

De banden tussen Breitling en de luchtvaart gaan terug naar de jaren 1930, toen de derde generatie-oprichter Willy Breitling de luchtvaartafdeling ‘HUIT Aviation’ oprichtte. Deze nieuwe Avenger is modern en toch helemaal authentiek. Breitling voldoet met de vernieuwing aan alle eisen in luchtvaart, waarbij de militaire gestroomlijnde details, de resistente materialen en de toevoeging van het krachtige Breitling-manufactuurkaliber 01 aan de chronograafmodellen centraal staan.

Breitling’s ijzersterke band met de luchtvaart

Met de Avenger is Breitling het merk met de meest indrukwekkende link met de ruimtevaart. “De Avenger is gemaakt om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden in de cockpit van een gevechtsvliegtuig en om piloten bij extreme prestaties in de lucht te ondersteunen. Het herziene ontwerp voldoet aan deze eisen”, zegt Breitlings CEO Georges Kern. “Deze collectie combineert alle prestaties met verfijnde moderne luchtvaartstijl.”

Deze nieuwe stijlvolle modellen misstaan niet in een ‘Top Gun‘ film. De nieuwe collectie van de Avenger bestaat uit drie formaten. Een 44 mm-chronograaf, een 44 mm-Automatic GMT en een 42 mm-Automatic. De zwarte, blauwe, groene en zandkleurige wijzerplaten zijn afgeleid van de kleuren van militaire uniformen.

nieuwe-breitling-avenger-collectie
De nieuwe Avenger-collectie

De nieuwe collectie: leren band of staal

Bij alle horloges kan gekozen worden tussen een militaire leren band met vouwsluiting of een roestvrij stalen armband met driedelige rij en micro- instelbare vouwsluiting. Elk horloge is daarnaast waterdicht tot op een diepte van 300m.

Of je nou  een kurkentrekkerfiguur in de lucht kunt uitvoeren of niet, de functionaliteit en de corrosiebestendige constructie  zul je hoe dan ook weten te waarderen.De nieuwe Avengers zijn te koop voor prijzen tussen de €4,700 en €8,900. Bekijk de website van Breitling voor alle informatie.

leren-band-breitling
Avenger met leren band
stalen-band-breitling
Avenger met stalen band