bowmore-aston-martin-arc52
Food & Drinks

Bowmore werkt samen met Aston Martin voor 52 jaar oude Scotch

Het vinden van een Bowmore van meer dan vijf decennia oud is al een uitdaging op zich. Maar wanneer het een Limited Edition is die wordt geleverd in een waanzinnig coole karaf, wordt de lat nog hoger gelegd. Dat is precies het geval met de nieuwste release van Bowmore in samenwerking met Aston Martin.

Bowmore en Aston Martin

De twee legendarische merken hebben in het verleden vaker samengewerkt aan edities van enkele van de beste Scotches. Toch is de Bowmore Arc-52 op het gebied van aanzien tot nu toe de meest indrukwekkende. Bowmore Master Blender Ron Welsh zei hierover in een interview:

“Werken met Aston Martin blijft enorm lonend en fascinerend voor mij. Het blijft ons inspireren en toont ons een andere manier van werken, namelijk met absolute precisie. Het heeft ons in staat gesteld om te creëren wat, naar mijn mening, de beste Bowmore van meer dan 50 jaar oud is die ik ooit heb geproefd.”

Bowmore Arc-52 Scotch

Je kan je voorstellen dat dit luxueuze drankje niet goedkoop is. Het prijskaartje betreft namelijk een schamele €120.000,-. Dat heeft alles te maken met het proces. De vloeistof komt namelijk uit twee verschillende vaten. Een sherryvat en een American Oak ex-bourbon hogshead.

Over het smaakprofiel van deze peperdure Scotch wordt gezegd dat het ongeëvenaard is, met citrus, lichte tarwe en een vleugje tabak, samen met fruit en een vanille-achtige afdronk. Maar misschien toch wel het meest bijzondere van deze fles is het ‘schip’ waarin het wordt afgeleverd.

bowmore arc-52 aston martin

De lekkerste whiskey’s

Het vinden van een geschikte Schotse whiskey kan een uitdaging zijn, zeker als je je bedenkt dat er duizenden soorten te vinden zijn. Precies daarom schrijven wij regelmatig over de lekkerste varianten die er naar onze mening te vinden zijn. Houdt daarom onze website goed in de gaten. Of lees ook één van deze artikelen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowmore Whisky (@bowmore)