Miami GP
Media

Botenvijver Miami GP werkt op lachspieren racefans

Aankomend weekend vindt de Formule 1 plaatst in Miami, de bekende Amerikaanse kustplaats waar glitter and glamour onder de brandende zon samenkomen met supercars, exclusieve speedboten, en mooie vrouwen in bikini. De organisatie wilde dit als thema terugbrengen langs het circuit, maar dat ging niet als gepland.

Miami GP botenvijver drijft de spot

Het circuit ligt namelijk niet langs de kust van Miami, maar 15 kilometer verderop, vlak naast het Hard Rock Stadium. Dus wordt er niet langs de prachtige kust van Miami geraced, en daar wilde de organisatie wat aan doen. Om de glitter & glamour van Miami naar de camera’s te brengen besloten ze om de ‘Yacht Club’ te bouwen. Een stuk azuurblauw water pal naast het circuit, waarop een rij exclusieve speedboten drijven.

De organisatie van Miami GP wilde hiermee een miniatuurversie van een echte baai neerzetten, compleet met aanlegsteiger, en een gigantische bak water voor de exclusieve boten. Deze botenvijver zou een spectaculair uitzicht geven terwijl Max Verstappen of Charles Leclerc voorbij scheuren. Maar dit utopische plan bleek niet haalbaar, tot de hilariteit van verschillende media en racefans, die er berichten op Twitter over plaatsten.

Blauwe folie moet water voorstellen in botenvijver

Toen de organisatie zich realiseerde dat het plan niet haalbaar was, moest er een oplossing gevonden worden. Deze oplossing werkte juist nog meer op de lachspieren. De kunstmatige baai wordt namelijk bedekt grote lappen blauwe folie, waarmee kijkers de indruk moeten krijgen dat er echt water in ligt. De dure boten zijn op stellingen geplaatst, door de folie eromheen te trekken moet het de indruk wekken dat ze drijven.

De designers van deze kunstmatige baai haalden hun inspiratie uit de glitter and glamour van de Monaco Grand Prix en de kustlijn van Miami. Helaas is dit uitgelopen op een fiasco en proberen ze er nu maar het beste van te maken. Gelukkig kunnen we ons verheugen op de aankomende race op het circuit van Miami. Het is de eerste keer dat er een Grand Prix wordt gereden in de stad.