Travel

In België kun je nu overnachten in een boomtent

boomtent, belgie

Blijf jij deze zomer wat dichter bij huis? Dan hebben wij een hele toffe slaapplek voor je gevonden. Je kunt in het Belgische Borgloon namelijk slapen in een boomtent die lijkt op een regendruppel. Een mooie locatie voor een reis midden de natuur. Dat klinkt toch top?

Genieten in een boomtent

Via een ladder klim jij naar jouw slaapplek. Hier kun je lekker hangen, eten, chillen en slapen in alle rust. De boomtent hangt aan de zijkant van een boom. Door de vorm lijkt het alsof je in een regendruppen vertoefd. Een overnachting die wij zeker op de bucketlist zetten.

De omgeving is daarnaast ook een bezoekje waard. Je slaapt midden in de natuur, langs de dreef naar het kasteel van Hex. Een unieke locatie waar je wellicht nog nooit over hebt gehoord. Het kasteel van Heks is een Belgisch kasteel, gelegen in het dorp Heks in de provincie Limburg. Het paleisachtige kasteel werd vanaf 1770 gebouwd.

boomtent, belgie, borgloon

Unieke tent

Het unieke design ontstond vanuit een heel ander doel. De tenten werden bedacht om milieuactivisten te steunen die niet wilden dat deze bomen werden omgehakt. De tenten werden aan de bomen vastgemaakt, hier konden de activisten overnachten. De bomen werden daardoor niet omgehakt en het doel was daarmee bereikt. De reacties waren zo enthousiast dat kunstenaar en bedenker Dré Wapenaar besloot het idee verder uit te rollen.

Iedere tent beschikt over een bed, een bankje, een kleine opslagruimte en meerdere ramen. Uiteraard heeft elke tent ook een ladder zodat je in en uit de boomtent kunt klimmen. Ook is er een washok met toilet en barbecue in de buurt. Perfect voor een gezellig weekendje België.

Borgloon ligt op dezelfde hoogte als Maastricht. Vanuit Maastricht ben je in 45 minuten bij Borgloon. De prijs valt ons heel erg mee. Voor 70 euro kun jij overnachten in een boomtent. Voor 15 euro extra heb je er ook nog eens ontbijt bij. Via [email protected] kun je reserveren.