boomstamtafel op maat
Interieur

Deze prachtige boomstamtafels zijn een upgrade voor je interieur

Een mannelijk interieur mag wel wat kracht uitstralen. Wat dacht je van deze prachtige boomstamtafels? Of je ‘m nou in de woonkamer, de keuken, je kantoor of mancave neerzet: met een boomstamtafel uit deze selectie bouw je het interieur van een koning.

Een robuuste boomstamtafel

Robuuster dan deze boomstamtafel wordt het niet. Bij deze tafel is het hout zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat gehouden, maar wel op zo een manier afgewerkt dat het een fijne, bruikbare tafel is. Deze variant is van een licht gekleurde houtsoort gemaakt. Als een donkerdere houttint beter bij jouw smaak en interieur past, is dat natuurlijk ook een optie.

Wil je letterlijk de eettafel van een koning nabootsen, voeg dan een klassieke kroonluchter toe en maak het geheel af met wat andere toevoegingen in bijvoorbeeld een bronstint. Het resultaat: dineren in stijl als nooit tevoren.

boomstamtafel op maat

De strak afgewerkte boomstamtafel

Deze boomstamtafel heeft een uitstraling die stoer is, maar ook wat elegantie in zich heeft. Een tafel als deze combineert tof met donkere tinten en details van leer. De vormen zijn aan de minimalistische kant gehouden, waardoor je dit type boomstamtafel in veel verschillende kamers kwijt kan.

Hij kan dienen als stoere eettafel, maar ook in een mannelijk kantoor kun je deze boomstamtafel prima neerzetten. Voor een extra strak resultaat zou je zelfs voor een andere extra afwerking kunnen kiezen.

boomstamtafel op maat

Boomstamtafel met industriële look

Heb je een industriële stijl in je interieur? Daar past deze boomstamtafel dan weer perfect bij. Het tafelblad is van zichzelf al lekker grof en robuust, en daar komen deze gruwelijke tafelpoten in industriële stijl bovenop.

Wil je het tafelblad een extra robuuste uitstraling geven? Dat kan helemaal, door een andere grofheid van het tafelblad te kiezen of door de zijkanten van het blad grof afgewerkt te laten. Met een boomstamtafel op maat kun je eigenlijk gewoon alle kanten uit.

boomstamtafel op maat

De creatieve boomstamtafel

Een boomstamtafel is sowieso al een meubelstuk dat eens wat anders is, maar deze boomstamtafel steekt daar nog een stukje extra bovenuit. Dat heeft deze variant te danken aan de tafelpoten, die een beetje asymmetrisch en een beetje speels zijn. Je zou zelfs nog de tafelpoten een ander kleur dan het tafelblad kunnen geven.

Dit is nou typisch een tafel die het meer dan prima doet als pronkstuk in de woonkamer. Vooral als je een open keuken en woonkamer combinatie hebt, past deze tafel perfect in het plaatje.

boomstamtafel op maat

Tips om een boomstamtafel met je inrichting te combineren

Heb je al een uitgesproken of vastgestelde interieurstijl? Een boomstamtafel kan de kroon op het werk zijn, als je de juiste stijlkeuzes maakt. Met deze tips wordt dat wat makkelijker.

  • Bij een minimalistische stijl sluit een strakke boomstamtafel het beste aan op het geheel, maar een extra robuust exemplaar kun je ook als eyecatcher inzetten.
  • Heb je meer houten meubels in huis? Stem de afwerking van de boomstamtafel dan af op die van je andere houten meubels.
  • De robuuste look van boomstamtafels gaan goed samen met andere rauwe, natuurlijke materialen, zoals baksteen en details van leer.
  • Een boomstamtafel is ideaal in een landelijk interieur, maar let er wel weer op dat de afwerking bij je andere meubels passen.
  • Wat dacht je van een robuust boomstamblad op de bar in je mancave?
  • Denk twee keer na voordat je een boomstamtafel in de tuin neerzet: ze zijn namelijk een beetje gevoelig voor de elementen.