Geld & Carrière

7 boeken die jou een succesvolle startende ondernemer maken

boeken-startende-ondernemers

Als je een startende ondernemer bent heb je grote dromen maar waarschijnlijk nog weinig ervaring. In de beginfase van je carrière als ondernemer is eigenlijk niks effectiever dan kennis opdoen uit boeken. Maar wat zijn dan de beste boeken om mee te beginnen? Wij zetten de 7 beste boeken voor startende ondernemers voor je op een rijtje!

1. Think and Grow Rich van Napoleon Hill

Dit boek is een echte klassieker in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Het krijgen van een positieve mindset en het stellen van doelen om succes te behalen staan hier centraal. Het boek biedt tal van voorbeelden van succesvolle mensen en hun strategieën om succes te bereiken.

2. Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki

Dit is een van de meest verkochte boeken voor ondernemers. Dit boek geeft inzicht in het verschil tussen de denkwijze van rijke mensen en arme mensen. Het gaat vooral in op financieel slimme beslissingen maken en passief inkomen krijgen door investeren in vastgoed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Kiyosaki (@therealkiyosaki)

3. The Millionaire Fastlane van MJ DeMarco

Als jij snel financieel succes wilt bereiken is dit het boek voor jou. Het boek legt de nadruk op het belang van het creëren van waarde voor anderen en het bouwen van een schaalbaar bedrijf. Het biedt praktische tips en strategieën om snel financieel succes te bereiken door te focussen op de juiste markten en het vermijden van traditionele methoden die niet goed meer werken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MJ DeMarco (@mj.demarco)

4. Start with Why van Simon Sinek

Dit boek legt de nadruk op het belang van het hebben van een duidelijk doel en een sterk ‘waarom’ in het bedrijfsleven. Het moedigt ondernemers aan om te beginnen met het vinden van de reden waarom ze het bedrijf starten. Ook leer je in dit boek hoe deze drijfveer voor het bedrijf kan communiceren naar buiten een sterke merkidentiteit en loyaliteit op te bouwen.

5. The Lean Startup van Eric Ries

Dit boek is gericht op startende ondernemers die willen leren hoe ze hun bedrijf efficiënt kunnen opzetten. De Lean Startup-methode richt zich op snel experimenteren, leren en aanpassen om een succesvol bedrijfsmodel te ontwikkelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brainy Eyes (@brainyyyeyes)

6. The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss

Een ander boek dat gaat over het efficiënt ondernemerschap is The 4-Hour Work Week. Als je wilt leren hoe je zo efficient mogelijk omgaat met je tijd is dit het boek voor jou. Daarnaast gaat het boek ook verder in op hoe je locatie onafhankelijk kan werken aan je bedrijf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tabz (@crazylenz)

7. The Power of Now van Eckhart Tolle

Mindfulness kan ondernemers helpen om beter om te gaan met stress en mogelijke burn-out. Dit boek leert lezers om in het moment te leven en hun gedachten en emoties te observeren zonder erdoor te worden meegesleept. Met alle stress dat bij het beginnen van een eigen bedrijf komt kijken, is dit een erg belangrijk boek om te lezen.