BMW ontwerpt futuristische gaming-stoel met AI-technologie
Tech

BMW ontwerpt futuristische gaming-stoel met AI-technologie

Videogame toernooien waren tot een aantal jaar geleden vaak niche-evenementen die vaak door amateurs werden georganiseerd. Sinds die tijd heeft de wereld van competitief gamen een explosieve groei doorgemaakt. Sterker nog, het is momenteel een miljardenindustrie die met de dag groeit. Netflix lijkt zelfs games te gaan aanbieden. Blijkbaar heeft autofabrikant BMW deze hint ook begrepen.

BMW ‘The Rival Rig’

Onnodig te zeggen dat de commercialisering van de game industrie heeft geleidt tot veel geavanceerde technologie. Neem bijvoorbeeld dit futuristische, F1-geïnspireerde concept van BMW’s Designworks-studio. De Duitse autofabrikant heeft alles op alles gezet om de gamer de meest comfortabele, meeslepende ervaring te bieden. Ze noemen dit beest dan ook ‘The Rival Rig’.

De stoel is compleet uitgerust van AI-technologie, LED-verlichting, geïntegreerde sensoren, meebewegende luchtkussens en elektromechanische actuatoren, zodat het niet alleen kan spiegelen wat er op het scherm gebeurt, maar zichzelf ook in realtime kan aanpassen. Een hypermoderne gamestoel die is voorzien van alle gemakken dus.

BMW The Rival Rig gamestoel

Zelf-denkende gaming-stoel

Dit betekent dat als de stoel voelt dat als er bijvoorbeeld teveel druk op een armsteun komt, hij automatisch de zit-instellingen aanpast zodat de gebruiker de meest optimale ondersteuning biedt. En als dat nog niet genoeg is, heeft BMW de gehele gamestoel als open-source ontworpen, zodat toekomstige updates automatisch aan de stoel kunnen worden toegevoegd.

Er is nog geen prijs bekend van The Rival Rig. Wel denken we dat je flink in de buidel moet tasten voordat je er eentje kunt aanschaffen. Onduidelijk blijft ook wanneer de stoel daadwerkelijk op de markt gaat verschijnen. Het zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase.

bmw Zelf-denkende gaming-stoel