BlackBerry telefoons
Tech

Iconische BlackBerry telefoons vanaf vandaag echt dood

Net zoals een kat negen levens zou hebben, lijkt ook Blackberry meerdere malen dood te kunnen gaan. Al verschillende keren was het einde van de mobiele telefoon met fysiek toetsenbord in zicht en nu is het weer zover. Vanaf vandaag stopt Blackberry met het ondersteunen van de eigen software.

Van succesverhaal naar langzame dood

Het verhaal van BlackBerry begint redelijk succesvol en niet al te lang geleden waren de mobiele telefoons van het bedrijf daadwerkelijk populair. Dat kwam vooral omdat Obama en allerlei celebrities er constant mee gespot werden, zoals Katy Perry, Justin Timberlake, Lindsay Lohan en Sarah Jessica Parker. Op een gegeven moment was BlackBerry zelfs goed voor 50 procent van het marktaandeel in de Verenigde Staten.

De groeiende populariteit van de smartphone gooide helaas roet in het eten en al gauw liepen de sterren liever rond met een iPhone. BlackBerry gaf het echter niet op en lanceerde in 2013 een nieuw besturingssysteem, BlackBerry 10. Dat was geen succes, dus probeerde het bedrijf het in 2015 met Android. Ook dat bleek niet aan te slaan, waarop Blackberry in 2016 aankondigde geen telefoons en andere hardware meer te maken.

BlackBerry smartphone

De BlackBerry van nu

Toch zijn er nog steeds BlackBerries in de winkel te vinden en dat is dankzij derde partijen, zoals TCL, die de naam voortzetten. Het Texaanse bedrijf OnwardMobility kondigde in 2020 ook aan met een nieuwe BlackBerry te komen, maar tot nu toe is die nog in geen velden of wegen te bekennen.

In ieder geval is het in de toekomst mogelijk een optie voor mensen met een oude BlackBerry. Vanaf vandaag zullen toestellen die op BlackBerry 7.1 of eerder, BlackBerry 10 en PlayBook draaien niet meer betrouwbaar werken. Het bedrijf geeft aan dat gebruikers problemen kunnen krijgen met telefoontjes, tekstberichten en het gebruik van hun data.

BlackBerry cybersecurity software

Hoe gaat het nu verder met Blackberry? Nu het bedrijf praktisch gezien zelf niks meer te maken heeft met telefoons is het tijd om op iets anders te focussen. Want uiteraard is echt doodgaan geen optie. BlackBerry geeft aan zich nu te gaan richten op het maken van intelligente beveiligingssoftware voor bedrijven.

Maar wat voor telefoon je ook hebt, als je ermee gaat sporten heb je absoluut een paar extra goodies nodig. Deze smartphone accessoires zijn onmisbaar voor de actieve man.