black panther 2
Film & Serie

Black Panther 2 is officieel uit: wordt vol lof ontvangen door fans

Als je de visuele effecten, de zogenaamde easter eggs en de verhaallijnen weglaat, komt het succes van Marvel grotendeels door de personages. MCU is altijd in staat geweest om goed gecaste en sympathieke superhelden naar het witte doek te brengen. Black Panther 2 is daar geen uitzondering op.

Black Panther

En een van de meest succesvolle karakter aanpassingen voor het scherm was T’Challa, de Black Panther en King of Wakanda, die tot in perfectie werd gespeeld door Chadwick Boseman. De acteur veranderde in het gezicht van de film, vooral door de gigantische culturele impact die het teweegbracht.

Na een lange strijd met kanker was de dood van de acteur niet alleen een klap voor MCU, maar vooral voor de miljoenen fans over de hele wereld die eindelijk iemand op het scherm zagen die hen vertegenwoordigde in een positieve, vooruitstrevende manier.

black panther 2

Black Panther 2

Zonder spoilers te noemen kunnen we je vertellen dat de makers van Black Panther 2 erin zijn geslaagd om de overleden acteur groots te eren. De dood van de acteur is op een indrukwekkende manier verweven in de verhaallijn over hoe Wakanda koning T’Challa verloor aan een ziekte.

De parallellen zijn emotioneel, met name één specifieke zin waarbij Shuri (Letitia Wright) vertelt over hoe haar broer in stilte leed. Vanuit daar bouwt de film verder en toont hoe het kleine land wordt geleid door koningin Ramonda (Angela Bassett) in een periode van wederopbouw.

Terwijl supermachten hun territorium en hulpbronnen binnendringen, komt er een nieuwe speler in het spel: het imperium van Talocan onder leiding van hun koning Namor, die oorlog voert tegen de ‘oppervlaktewereld’. Helaas bevindt Wakanda zich midden op zijn pad van vernietiging. Als je fan was van het eerste deel van de filmreeks, raden we je aan om deze film zeker te bekijken.