Netflix

Black Mirror seizoen 6 lijkt akelig accuraat de toekomst te voorspellen

black mirror
(Afbeelding: YouTube) Black mirror seizoen 6 is nu te zien op Netflix.

Het nieuwe seizoen van Black Mirror is nu op Netflix te zien. De rol van technologie in onze huidige samenleving wordt in de serie op een beangstigende manier geserveerd, met ingrediënten die zorgen voor een intens onderbuikgevoel. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heet Joan is Awful, en zet je aan het denken als het gaat om het gebruik van streamingdiensten en social media.

Joan is Awful

We zullen het hele seizoen in de duistere nevelen gehuld laten, maar we kunnen wel een tipje van de sluier oplichten als het gaat om de eerste aflevering, dat de naam Joan is Awful draagt. In deze aflevering staat Joan centraal (gespeeld door Annie Murphy), die na een zware dag besluit om naar streamingdienst Streamberry te kijken. De makers van de serie hebben de dienst bizar veel op Netflix laten lijken, maar dat terzijde.

Joan komt tot de afgrijzende ontdekking dat de dramaserie die ze kijkt exacte gelijkenissen vertoont met dat wat ze die dag heeft gedaan, inclusief een geheime ontmoeting met haar ex-lover. In de serie speelt Salma Hayek de rol van Joan. Vanaf dat moment wordt het alleen maar vreemder, wat van de eerste aflevering van Black Mirror een absolute hit maakt. Schrijver Charlie Brooker heeft zichzelf duidelijk overtroffen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Black Mirror (@blackmirror_series)

Black mirror seizoen 6 nu te zien op Netflix

Charlie Brooker lijkt een glazen bol te hebben, of in ieder geval een voorspellende gave, iets wat de serie nog vreemder maakt. Het vorige seizoen stamt uit 2019, dat was nog voor de pandemie, maar Brooker lijkt de stakingen van scenarioschrijvers in Hollywood te hebben voorzien. Hij schreef namelijk maanden geleden het scenario van Joan is Awful, en de inhoud heeft akelig veel raakvlakken met de huidige ontwikkelingen in de wereld van film en televisie.

De schrijver heeft ook afgerekend met het feit dat computers de vijand van de mens zijn, iets wat voorheen vaak het uitgangspunt was. Hij gooit het dus over een andere bizarre boeg, en dat maakt het zesde seizoen uniek ten opzichte van zijn voorgangers. Wel zullen kijkers het duistere van de mens wederom op een presenteerblaadje voorgeschoteld krijgen, want de zwarte kant van de spiegel is vaak een stuk fascinerender. Black Mirror seizoen 6 is vanaf nu te zien op Netflix.