dc black adam
Film & Serie

Black Adam van DC met Dwayne The Rock Johnson dropt eerste trailer

Warner Bros. heeft de eerste volledige trailer onthuld van de nieuwe antihelden film Black Adam, wat tevens het superhelden debuut wordt van Dwayne Johnson. Hoewel de eerste beelden lang op zich hebben moeten laten wachten, ziet de trailer er veelbelovend uit.

Black Adam met Dwayne The Rock Johnson

Het verhaal volgt wat er gebeurt nadat Black Adam uit zijn aardse graf wordt bevrijdt, bijna 5000 jaar nadat hij de krachten van de Egyptische goden had gekregen. Hij is dan klaar om “zijn unieke vorm van gerechtigheid los te laten” op de moderne wereld. Het is de eerste keer dat Dwayne Johnson de hoofdrol speelt in een live-action superheldenfilm.

De beelden laten zien hoe Black Adam voor het eerst zijn krachten verdient, en geeft een kijkje in zijn leven voor en nadat hij herboren werd als de beschermer van Kahndaq. Kijkers worden ook getrakteerd op nieuwe clips van Doctor Fate (Pierce Brosnan), Hawkman (Aldis Hodge) en Atom Smasher (Noah Centineo).

Oorsprong Black Adam

Black Adam bestaat al sinds 1945 in de iconische strips en onderging in de loop der jaren verschillende heruitvindingen. Oorspronkelijk krijgt hij zijn krachten van de tovenaar Shazam, maar door zijn misbruik van die krachten werd hij snel opgesloten.

Dwayne The Rock Johnson zei eerder in een interview: “Er was altijd iets unieks en anders aan Black Adam. Hij was een schurk, een antiheld, afhankelijk van je interpretatie van wat een schurk is. Ik hield van het idee dat zijn pijn en woede voortkomen uit verlies, en werd gevoed door onderdrukking.”

dc black adam

Superhelden films en series

DC Universe en Marvel Cinematic Universe domineren de filmwereld op het gebied van superhelden. Ze bewijzen jaar in jaar uit te beschikken over de capaciteiten om superhelden films en series te maken die ongeëvenaard zijn. Black Adam is hier het nieuwste voorbeeld van. Meer lezen over de nieuwste films en series? Lees ook één van deze artikelen: