ijshotel
Living

Deze 7 bizarre hotels zijn de absolute droom van iedere reisliefhebber

Van eigenzinnig tot ronduit raar. Wij maakten een gids voor de meest ongewone hotels over de hele wereld. Want waarom zou je in een saai, alledaags hotel verblijven als er een wereld van creatieve, eigenzinnige en vreemde accommodaties is? Dit zijn de 7 meest bijzondere accommodaties.

Ondersteboven in Berlijn

Dit bizarre hotel heeft verschillende thema’s in elke kamer: groene leren suite, zwevende bed suite, doodskist suite (ja, de bedden zijn doodskisten ), een spiegelkamer en zelfs een omgekeerde suite waar meubels aan het plafond hangen. Gelukkig slapen de gasten in verborgen compartiment bedden op de vloer.

Hotels droom reizen 3

Het ijshotel in Canada

Hôtel de Glace is een Scandinavische ervaring die volledig is gemaakt van sneeuw en ijs. Een rustig verblijf in dit ijscomplex in de Laurentiaanse bergen heeft 44 themasuites, ijssculpturen, open haarden, verwarmde badkamers en natuurlijk artistieke verlichting – allemaal in de coolste iglo-achtige omgeving. Dit hotel is maar 3 maanden per jaar geopend.

Hotels droom reizen 1

Turkse grotten

Het vijfsterrenhotel Yunak Evleri in Turkije heeft een labyrint van oude grotten uit de vijfde en zesde eeuw die zijn verzonken in de kalkstenen kliffen van de regio Cappadocië. Deze luxe privé-opgravingen zijn herontworpen tot 40 luxe hotelsuites (grenzend aan een 19e-eeuws Grieks herenhuis) en tonen plateaus, hoekjes, bogen, stenen open haarden en onconventionele ramen en deuren die in het spectaculaire landschap zijn uitgehouwen.

Hotels droom reizen 2

De Italiaanse Alpen

Dit afgelegen hotel (2 kilometer hoog op de berg Foronon Buinz) is een eerbetoon aan een gevallen bergbeklimmer en biedt een panoramisch uitzicht vanaf de toppen van de Julische Alpen. Ontworpen door de Italiaanse architect Giovanni Pescamosca, bestaat deze eenvoudige hut van staal en hout, is gratis en biedt plaats aan negen wandelaars tegelijk. De tent vormige, sneeuwbestendige cabine werd in één dag gebouwd door reddingsvrijwilligers.

Eten met Haaien

Een beperkte samenwerking tussen Airbnb en het Franse bedrijf Ubi Bene, is de ondergedompelde haaiensuite iets wat je meegemaakt moet hebben. Deze accommodatie biedt plaats aan twee personen in een glazen capsule die 10 meter diep is ondergedompeld, omringd door 35 mensetende haaien.

airbnb_aquarium_haaien

Hoog in de lucht in Stockholm

De gepensioneerde 747, gevestigd op de luchthaven van Arlanda, is een volledig uitgerust hotel met 25 slaapkamers. Dit vliegtuig is van alle gemakken voorzien, compleet met een eersteklas lounge, bar, sky-deck, zuurstofmaskers en cockpit suite.

Horror nacht in Parijs

Airbnb heeft afgelopen herfst een bijzondere promotie aangeboden toen het een Halloween-logeerpartij van $ 398.000 organiseerde in de heilige catacomben van Parijs. Het ondergrondse ossuarium (de oude mijntunnel) bevat de overblijfselen van meer dan zes miljoen overleden Parijzenaars (’s werelds grootste graf) dat een culturele bezienswaardigheid is geworden, vooral voor jonge toeristen. Zie jij jezelf hier vertoeven?