bitcoin, tesla, elon, musk
Geld & Carrière

Tesla koopt $1,5 miljard aan bitcoins- welke bedrijven volgen?

De koers van bitcoin blijft maar door het dak gaan, records worden constant gebroken. Op moment van schrijven staat de cryptocurrency op 46.500 dollar. Dit komt onder andere omdat Tesla, het bedrijf van Elon Musk, voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan de bitcoins heeft gekocht. Wat gaat dit betekenen voor de toekomst?

Elon Musk is Bitcoin-fan

Op de aankoop van deze bitcoins heeft Tesla nu al een flinke winst gemaakt. Naast deze aankoop gaat Tesla ook bitcoins als betaling accepteren in de toekomst. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de gehele cryptomarkt.

Steeds meer bedrijven gaan in zee met bitcoin en zien cryptocurrency als een waardevolle innovatie. Sinds januari is de bitcoin niet meer onder de 29.000 dollar gekomen en het is nog steeds moeilijk te zeggen waar het plafond van de munt ligt.

Wat is het volgende grote bedrijf dat investeert in Bitcoins?

Nu Tesla bitcoins heeft ingeslagen, is het wachten op het volgende grote bedrijf dat een grote aankoop zal doen. Er zijn veel speculaties dat Apple het volgende bedrijf is dat zal investeren in bitcoin. Waar Elon Musk de rijkste persoon ter wereld is, is Apple het rijkste bedrijf ter wereld.

Er gaan geruchten dat Apple bitcoin wil kopen om de concurrentie uit te schakelen. Als Apple bitcoin toevoegt aan de Apple Wallet is dit een grote klap voor onder andere Coinbase en Paypal lezen we op Fortune.