Bitcoin bereikt recordhoogte einde jaar naar 100.000 dollar
Geld & Carrière

Bitcoin bereikt recordbedrag: 100.000 dollar eind 2021 mogelijk

Bitcoin hodlers konden deze week de champagne opentrekken. De duurste cryptomunt noteerde op 20 oktober namelijk een all time high prijs van $67.276,79. Reden voor een feestje dus. Maar wat zijn de voorspellingen voor de Bitcoin koers richting eind 2021?

Bitcoin bereikt all-time high

Afgelopen woensdag brak Bitcoin door de vorige all-time high prijs van 63.000 dollar die in april begin dit jaar bereikt werd. Als je de koers toen gevolgd heb weet je dat Bitcoin daarna een behoorlijke dip maakte, maar de cryptomunt heeft zich dus weer volledig hersteld. Het resultaat: Bitcoin bereikte een nieuw recordbedrag van $67.276,79. Bitcoin kopers hebben de afgelopen maanden dus een leuk rendement gemaakt.

Bitcoin bereikt all time high einde jaar 100.000 Litebit 7D graph

Het doorbreken van de oude all-time high prijs is een sterk signaal dat Bitcoin een goede run aan het maken is. Een belangrijke aanjager was het optimisme rondom de introductie van de eerste Bitcoin ETF (exchange-traded fund) op de Amerikaanse beurs. Het ging niet zozeer om de komst van de ETF zelf, maar om het feit dat de Amerikaanse financiële waakhond een Bitcoin product heeft goedgekeurd.

Bitcoin naar 100.000 dollar?

Verschillende Bitcoin- en on-chain analisten sluiten een verdere stijging zeker niet uit. Het belangrijke weerstandniveau van 63.000 dollar is reeds doorbroken en het marktsentiment is ontzettend positief. Ook zien we dat lange-termijninvesteerders nog niet bereid zijn te verkopen. Die loeren dus op een verdere stijging van de cryptomunt en juist extra Bitcoin kopen.

Maar gaan we de magische grens van 100.000 dollar dit jaar nog bereiken? Als het aan Bitcoin- en crypto analist PlanB ligt wel. In juni dit jaar stippelde de analist met meer dan 1M volgers op Twitter zijn ‘worst case’ scenario uit. Die ging er vanuit dat we in oktober de 63.000 zouden breken. Dat is dus gelukt.

De volgende stap zou een recordbedrag hoger dan 98.000 dollar in november zijn. Vervolgens zou Bitcoin het jaar afsluiten op het astronomische bedrag van 115.000 dollar. Een ding is duidelijk: de laatste maanden van dit jaar worden enorm interessant. Niets is onmogelijk in de huidige markt.

Betrouwbaar Bitcoin kopen bij LiteBit

Bij deze cryptobroker koop je eenvoudig je digitale munten via iDeal. De app is gebruiksvriendelijk en maakt het voor nieuwe én ervaren gebruikers eenvoudig om crypto aan te schaffen. Geen ingewikkelde stortingen of zelf je orders moeten inschieten op een exchange. Crypto kopen is dankzij LiteBit nog nooit zo makkelijk geweest.

Als een van de weinige platformen beschikt LiteBit over een klantenservice die ook écht 24/7 bereikbaar is om je te helpen. Met een eenvoudig dashboard, overzichtelijke wallets en handige prijsmeldingen zullen nieuwe crypto gebruikers zich hier snel thuis voelen.

Klaar om je eerste crypto te kopen? Maak hier een account aan om snel en gemakkelijk je eerste crypto munten te kopen!

Bitcoin Kopen Litebit