bitcoin ath koers
Geld & Carrière

Bitcoin koerst richting een nieuw record na goed nieuws over ETF

Groot nieuws voor bitcoin vandaag. De allereerste bitcoin-ETF is namelijk gelanceerd op de Amerikaanse beurs. Een prachtige mijlpaal voor de cryptomunt. Dit maakt de digitale munt direct een stuk toegankelijker voor kleinere beleggers. Ook is het een goed teken in de richting van massa-adoptie van bitcoin. Wat gaat dit met de prijs doen?

Bitcoin op weg naar een nieuw record

De bitcoin koers is de afgelopen week al flink bullish. Het sentiment en het bijbehorende nieuws is positief. Zo ook dit nieuws over deze ETF – exchange-traded fund – of tracker op de Amerikaanse beurs. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft eindelijk de langverwachte goedkeuring verleend.

Veel analisten verwachten dat de koers nu richting een nieuw record zal stijgen. We zijn nog maar een paar procent af van een nieuwe magische All Time High. Op moment van schrijven staat bitcoin op $62,478.09. Dit is slechts een paar procent af van de huidige recordkoers van rond $64.800. Deze prijs werd behaald op 14 april 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=C6ao-vehQIY

Koersverwachtingen van bitcoin en altcoins

Maar wat gaat al dit goede nieuws met de prijs doen? Dat is uiteraard moeilijk te voorspellen. De grafieken zien er goed uit en bijna iedereen is positief. Toch is dit natuurlijk ook een moment om goed uit te kijken.

Het beeld bij de rest van de cryptocurrencies is enigszins wisselvallig. Afgelopen 7 dagen zijn veel coins uit de top 20 flink gestegen. Onder andere Polkadot gaat als een speer (20%). Ethereum stijgt langzaam mee met de bitcoin en staat momenteel op $3,783.35. Blijf Manly volgen voor meer updates rondom cryptocurrency.