bitcoin_crypto
Geld & Carrière

Bitcoin bereikt wederom record: op weg naar 30.000 dollar?

De stijging van Bitcoin is het nieuws van de dag. Of beter gezegd: het nieuws van de afgelopen weken. De Bitcoin (BTC) behaalde afgelopen weken namelijk record na record en pakte gister een nieuwe all time high (ATH). Op moment van schrijven staat BTC op $27.106.00. Experts verwachten dat de $ 30.000,- voor oud en nieuw al bereikt zal worden. Goed nieuws voor beleggers?

Bitcoin gaat als een speer

Op eerste kerstdag haalde de Bitcoin al een nieuwe mijlpaal door boven de $24.000/20.000 euro te komen. Maar wie dacht dat het daarbij zou blijven kwam bedrogen uit. De cryptomunt blijft namelijk maar doorgaan en heeft nog steeds geen harde correctie gehad. Tijd om in te investeren of juist winst te pakken?

Het antwoord hierop is lastig. Volgens vele analisten zal BTC nog wel even doordenderen. Ze verwachten een kleine correcte waarna de munt naar de $ 30.000  zal doorstijgen. Volgens deze analisten is er namelijk geen vuiltje aan de lucht en gaat de crypto-markt zich nog verder ontwikkelen. Het hoogste record werd zondagochtend genoteerd toen Bitcoin $ 28.288,- behaalde.

Hiermee heeft Bitcoin zijn waarde in slechts een paar maanden tijd verdubbeld. Goed nieuws voor handelaren die hun BTC hebben gehodld. Bitcoin wordt daarnaast steeds breder geaccepteerd. Steeds meer bedrijven integreren de innovatieve facetten van cryptocurrency en ook banken lijken te beseffen dat er geen weg terug is.

Andere cryptomunten groeien mee

Ook andere crypto coins stijgen lekker mee. Onder andere Ethereum (18% in de laatste 7 dagen) en Litecoin (21% in de laatste 7 dagen) zijn on the run. Hieronder hebben wij de top 10 coins, qua marketcap, voor jullie uitgelicht.

bitcoins_cryptocurrency