Crypto

Bitcoin dendert $30.000 voorbij: waarom deze prijsstijging?

bitcoin-prijs-omhoog-reden-stijging
(Foto: freepik) Bitcoin explodeerde de afgelopen dagen. Wat is de reden?

Het is weer tijd voor opschudding in de cryptowereld, en deze keer draait alles om Bitcoin. De koning van de cryptocurrencies is weer aan een indrukwekkende opmars begonnen, met de prijs die gestaag stijgt naar nieuwe hoogtepunten van 2023. Wat is de reden achter deze bullish trend? Laten we eens kijken naar de factoren die hebben bijgedragen aan de recente stijging van de Bitcoin-prijs.

Negatieve invloeden op de prijs

Recentelijk dook de Bitcoin-prijs even onder de $25.000, wat investeerders ongerust maakte. Echter, tot opluchting van velen keerde de prijs snel terug naar $30.800. Deze volatiliteit werd deels veroorzaakt door opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve. Powell gaf aan dat de Fed van plan was om de renteverhogingen tijdelijk stop te zetten, wat aanvankelijk niet goed werd ontvangen door investeerders.

Ook kwamen Binance en Coinbase de laatste twee weken negatief in het nieuws. De SEC nam de twee centrale handelsbeurzen namelijk onder de loep omdat ze mogelijk niet aan alle wetgevingen voldeden. Kort hierna werd ook bekend dat Binance Nederland zou gaan verlaten.

Positieve institutionele betrokkenheid

Een andere belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de stijging van de Bitcoin-prijs is de toenemende betrokkenheid van grote spelers op Wall Street. Verschillende bedrijven, waaronder Blackrock en Valkyrie Funds, hebben aanvragen ingediend voor Bitcoin ETF’s (Exchange-Traded Funds), wat veel enthousiasme heeft veroorzaakt op de markt. Dit zou institutionele investeerders de mogelijkheid bieden om makkelijker Bitcoin te kopen.

Bovendien hebben Fidelity Investments, Charles Schwab en andere prominente spelers EDX Markets gelanceerd, een nieuwe crypto-beurs. Dit toont aan dat de interesse in cryptocurrencies blijft groeien en dat er meer infrastructuur wordt gecreëerd om de adoptie te vergemakkelijken. Daarnaast gaf Jerome Powell aan dat ze stablecoins als een echte vorm van geld zien.

Technische analyse en vooruitzichten

Terugkijkend op de technische aspecten van de Bitcoin-prijs, heeft BTC vooruitgang geboekt en weerstandsniveaus doorbroken. Momenteel stuit de prijs echter op weerstand rond $31.000. Analisten verwachten een consolidatieperiode tussen $29.000 en $31.000 voordat de prijs verder kan stijgen. Bovendien denken analisten dat deze tijdelijke schommeling tussen deze prijsniveaus een goed moment is voor altcoins om te exploderen.

Het is echter belangrijk om het niveau van $28.000 in de gaten te houden, aangezien dit een cruciaal ondersteuningsniveau is. Als dit niveau niet standhoudt, kan de prijs weer terugvallen richting de $25.000. Aan de andere kant, als Bitcoin erin slaagt om de weerstand van $31.000 te doorbreken, kunnen we ons opmaken voor de volgende grote weerstandrond $38.000.