ethereum prijs engelse bank
Geld & Carrière

Volgens Engelse bank zal Ethereum met factor 10 stijgen

Bitcoin en Ethereum een paar gekke maanden achter de rug. Na een lange tijd solide te zijn geweest, daarna weer een dip en nu weer in een stijging, is het in ieder geval nooit saai als hodler. Bitcoin lijkt een beetje moeite te hebben om een richting te kiezen. Maar volgens een Engelse bank zal de bitcoin nog keer 3 gaan en Ethereum zelfs keer 10. Maar waarom denken zij dat?

Bitcoin en Ethereum in de lift?

De Britse bank Standard Chartered heeft namelijk een voorspelling gedaan waar we heel enthousiast van worden. De kloof tussen traditionele financiën en de digitale wereld wordt met de dag kleiner,’ zegt Eric Robertsen, Global Head of Research en Chief Strategist voor Standard Chartered.

‘Terwijl onze klanten cryptocurrency’s, andere digitale activa en gedecentraliseerde financiën beginnen te verkennen, streven we ernaar waarde toe te voegen aan hun investerings- en risicobeheerstrategieën en hen te helpen deze nieuwe activaklasse te navigeren en op te nemen in hun bedrijf.’ zegt Eric.

De analisten van deze bank verwachten daarom dat bitcoin nog keer drie zal gaan en daardoor tussen de 50 duizend en 175 duizend waard zal worden. De voorspelling rondom Ethereum is nog rooskleuriger. Ze verwachten dat deze namelijk nog keer tien zal gaan. Dit zou een waarde tussen de 26 duizend en 35 duizend per Ethereum betekenen.

bitcoin ethereum prijs

Vergelijking met financiële markt

De analisten van Standard Chartered vergelijk Ethereum met een financiele markt. Denk aan een markt die leningen, verzekeringen en exchanges makkelijker maakt. Bitcoin is volgens hen juist de valuta van de toekomst. Daar zit was ons betreft zeker iets in.

De bank geeft wel aan dat ze verwachten dat niet alleen het potentiële rendement van Ethereum enorm is, ook de risico’s. Dit komt door de upgrade naar Ethereum 2.0, die vorig jaar is ingezet maar pas in 2022 zal worden afgerond. Hoe hoog denk jij dat de koersen zullen stijgen/dalen?