Geld & Carrière

Zo profiteer je van een dalende Bitcoin markt

Zo profiteer je van een dalende Bitcoin markt

Begin deze week maakte Bitcoin een stevige daling. Reden hiervoor was de angst onder investeerders voor het omvallen van de grote vastgoedontwikkelaar Evergrande, wat zorgde voor dalende aandeel- en cryptomarkten. Maar waar veel kopers zich laten leiden door angst, kan je hier juist ook flink van profiteren!

Manly Litebit banner landscape

Wanneer Bitcoin kopen?

Bitcoin is de bekendste en grootste cryptomunt in omloop. Het afgelopen jaar heeft Bitcoin meerdere malen zijn all-time high prijs bereikt. Daartegenover hebben we ook een paar stevige dips gezien. Voor sommige investeerders is dit reden om niet te kopen, maar je kan hier juist veel voordeel uithalen.

Want wat blijkt: angst kan juist wel een goede raadgever zijn om Bitcoin te kopen. De wereldberoemde en succesvolle investeerder Warren Buffet zei ooit: “Buy when others are fearful, and sell when others are greedy“. Simpel gezegd betekent dit dat de prijzen laag zijn wanneer er angst heerst en juist weer stijgen als het sentiment positief is.

Bitcoin kopen litebit koers coinmarketcap
Bron: Coinmarketcap

Tot op heden blijkt deze strategie zeer lucratief voor kopers van Bitcoin die hun coins minstens een paar maanden vasthouden. Er heerst nu redelijk wat angst in de cryptomarkten, dus juist nu is het een goed moment om Bitcoin te kopen. Na periodes van angst volgen er altijd periodes van positiviteit, waardoor de prijs weer gaat stijgen.

Fear & Greed Index

De Fear & Greed Index geeft met een cijfer het sentiment van een bepaalde markt aan. Heerst er angst en daalt de prijs of wordt er juist veel gekocht en blijft de prijs maar stijgen? Hoe lager het cijfer, hoe meer angst er op de markt heerst. Twee dagen terug stond dit cijfer 21, maar is nu al gestegen naar 27. Het gaat weer de goede kant op, dus instappen maar!

Bitcoin Kopen LiteBit

We zitten nu aan het begin van de transitie naar een greedy markt, de timing is dus precies goed. Dit is meteen terug te zien in de reeds stijgende prijs van Bitcoin. Maar als je nu wilt instappen, waar kan je dan snel én veilig je Bitcoins kopen? Een eenvoudige en betrouwbare app voor Nederlandse gebruikers is LiteBit.

Bitcoin kopen bij LiteBit

Bij deze cryptobroker koop je eenvoudig je digitale munten via iDeal. De app is gebruiksvriendelijk en maakt het voor nieuwe én ervaren gebruikers eenvoudig om crypto aan te schaffen. Geen ingewikkelde stortingen of zelf je orders moeten inschieten op een exchange. Crypto kopen is dankzij LiteBit nog nooit zo makkelijk geweest.

Als een van de weinige platformen beschikt LiteBit over een klantenservice die ook écht 24/7 bereikbaar is om je te helpen. Met een eenvoudig dashboard, overzichtelijke wallets en handige prijsmeldingen zullen nieuwe crypto gebruikers zich hier snel thuis voelen.

Klaar om je eerste crypto te kopen? Maak hier een account aan om snel en gemakkelijk je eerste crypto munten te kopen!

Bitcoin Kopen LiteBit