Investeren in Bitcoin? Analisten verwachten flinke stijging in 2022
Geld & Carrière

Investeren in Bitcoin? Analisten verwachten flinke stijging in 2022

Bijgekomen van de daling van de afgelopen weken? Dan is het de hoogste tijd om naar de toekomst te kijken. Zowel voor hodlers als toekomstige investeerders komt er namelijk een interessante tijd aan. Bitcoin is weer omhoog aan het krabbelen en het ziet er vrij zonnig uit. Maar wat zijn de voorspellingen voor de koers voor de rest van dit jaar? Wij hebben verschillende analyses op een rijtje gezet en hebben we een leuke actie voor je: gratis 10 euro om crypto’s mee te kopen via LiteBit

Bitcoin is weer in een stijgende trend beland

Bitcoin brak vorige week eindelijk weer uit. De koers steeg afgelopen vrijdag met bijna 10%, de snelste stijging in een dag in een jaar de cryptomunt. De gehele markt reageerde hierop en we zien eindelijk weer mooie groene candles. Komt er een nieuwe bullrun, inclusief all-time high aan? Dat laten we liever over aan analisten die dag en nacht grafieken lezen.

Manly Litebit banner landscape

Inmiddels staat Bitcoin op moment van schrijven op $43,202.59. Dit is een zeer goed teken en ruim boven $41.700, een bedrag dat een belangrijk prijsniveau is gebleken de afgelopen jaren. Dit belangrijke niveau kun je in de grafiek hieronder ook zien:

Deze doorbraak is een zeer goed teken voor Bitcoin en volgens analisten ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ook grote investeerders stapten weer in, whales kochten maar liefst 50.980 BTC deze maand. Dit staat gelijk aan 1,83 miljard (!!) dollar. Er is dus volop vertrouwen bij zowel de analisten als grote spelers op de markt. Ook kopen volgens financiële dienstverlener Fidelity steeds meer landen en centrale banken Bitcoins op. Dit zorgt ervoor dat er een steeds grotere adoptie van de munt plaatsvind. Analisten: wat doen de koersen in 2022?

Gaat Bitcoin de magische grens van 100.000 dollar dit jaar dan eindelijk bereiken? Als het aan Bitcoin- en crypto analist PlanB ligt wel. Hij, en velen met hem, zijn heilig overtuigt dat dit een kwestie van tijd is. Dit is gebaseerd op het bekende Stock-to-Flow model. Dit model werd ook al gebruikt voor de grondstoffenmarkt, denk aan de goudmarkt.

Manly Litebit landscape klein

Met dit model meet je als het ware de schaarste van Bitcoin. Dit doe je door de huidige voorraad (stock) Bitcoin te delen door het aantal Bitcoins dat jaarlijks wordt geproduceerd (flow). De maximale hoeveelheid BTC is gemaximeerd op 21 miljoen en door de halvings komt er schaarste. Schaarste drijft de prijs weer op en dat zou betekenen dat jouw Bitcoins uiteindelijk altijd meer waard zullen worden, da’s logisch.

Ook steeds meer centrale banken en landen schaffen Bitcoins aan, denk aan El Salvador, en zien Bitcoin als wettig betaalmiddel. Nayib Bukele, de president van El Salvador, ziet de toekomst rooskleurig in en zegt dan ook het volgende op Twitter:

Volgens Mike McGlone, hoofd crypto-analist bij Bloomberg Intelligence, zal Bitcoin in 2022 zelfs de overhand krijgen op ‘normale’ aandelen in 2022. Wat dit exact met de prijs zal doen blijft natuurlijk speculeren. Dat de prijzen omhoog zullen gaan als alle bovenstaande dingen zullen gebeuren is echter wel een feit. Dit huidige moment is volgens deze analisten dus een erg interessant instapmoment voor (toekomstige) investeerders.

Ontvang gratis 10 euro om crypto mee te kopen bij LiteBit

Bij LiteBit koop je heel erg gemakkelijk Bitcoin en andere digitale munten via iDeal. Deze cryptobroker is erg gebruiksvriendelijk en maakt het voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers aantrekkelijk om crypto aan te schaffen. In samenwerking met LiteBit hebben we een heel toffe actie voor onze lezers: de eerste 100 aanmeldingen krijgen een gratis welkomstbonus van 10 euro.

Als je een account aanmaakt op LiteBit krijg je helemaal gratis 10 euro op je account gestort om je eerste cypto’s mee te kopen! Geen addertjes onder het gras en écht helemaal van jou. Je account dient wel volledig geverifieerd te zijn voordat jij het tegoed ontvangt. Deze gratis 10 euro ontvang je alleen als je daadwerkelijk alle nodige gegevens achter invult, onder andere email, telefoonnummer en paspoort/ID-gegevens.

Gelukt? Dan kun jij gratis, betrouwbaar en risicoloos kennis maken met de wereld van cryptocurrency. Wees er wel snel bij, deze actie is alleen geldig voor de eerste 100 inschrijvingen! Klaar om jouw eerste crypto te investeren? Maak hier gemakkelijk jouw LiteBit-account aan.

Manly Litebit banner 1