bitcoin amsterdam 2022
Geld & Carrière

Zo wisten deze ondernemers het grootste Bitcoin event naar Amsterdam te halen (en hoe jij hier bij kunt zijn)

Op 12, 13 en 14 oktober strijkt de grootste en langstlopende Bitcoin-conferentie van de wereld neer in Amsterdam. Hiermee is het meteen het grootste Bitcoin-event van Europa: Bitcoin Amsterdam. De Nederlandse ondernemers Ivar Beukeboom en Sebastiaan van Erne wisten op een geweldige wijze dit prestigieuze event naar Nederland te halen. Wij spraken Ivar over dit verhaal, wat verdomd veel weg heeft van een jongensboek. Het mooiste? Jij kunt dit event als Manly-lezer voor €35,- in plaats van €499,- bezoeken. 

Bitcoin Amsterdam 2022

Bitcoin Magazine heeft, in samenwerking met Amsterdam Decentralized, aangekondigd dat dit mega event in oktober op het programma staat in de meest iconische locatie van Amsterdam, Westergas, het creatieve centrum van de stad. We spreken Ivar Beukeboom, bekend van meerdere grote gastronomische evenementen, over het nieuwe Bitcoin event in Amsterdam. In de membersclub van de A’dam Toren legt hij ons vol enthousiasme alles uit over dit project en hoe het tot stand is gekomen.

Het verhaal van Ivar en zijn compagnon Sebastiaan kun je met recht een avontuur noemen. Na vele evenementen georganiseerd te hebben, denk aan Fête du Champagne en de Amsterdam Wine Festival, hadden ze zich op een andere hobby gericht: Bitcoin. “De filosofie, de vrijheid en de revolutie op het gebied van finance spraken ons vanaf het begin aan”.

REGISTREER VOOR 35 EURO
* gebruik code MANLYBTCX!

Bluffen en kansen pakken

Sebastiaan was aanwezig bij het Bitcoin event van Bitcoin Magazine in Miami en wist niet wat hij zag. Loshangende banners, matige beleving en geen hoogstaande entertainment. Waar de meeste mensen op zo’n moment teleurgesteld zullen zijn, zag Sebastiaan juist kansen. Dit event zou hij samen met Ivar veel beter kunnen organiseren. Uiteraard het liefst in thuisstad Amsterdam.

bitcoin amsterdam ivar beukeboom sebastiaan van erne
Sebastiaan en Ivar tijdens een van hun gastronomische evenementen

Het doel was om met de organisatoren van Bitcoin Miami in contact te komen en om dit event naar Amsterdam te halen. Dit bleek nog niet zo’n eenvoudige klus en ze werden van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk kwamen ze via Twitter in contact met David Bailey, de CEO van Bitcoin Magazine. Bailey gaf aan dat hij in Zürich was en alleen de volgende dag nog tijd had om de jongens te spreken. De mannen boekten direct de enige, en peperdure, business class tickets die er nog beschikbaar waren en grepen hun kans.

Het kan snel lopen

Ze ontmoetten de belangrijkste mannen van Bitcoin Magazine in een fancy hotel in Zurich en het klikte direct. De Amsterdamse bluf zorgde ervoor dat de Amerikanen direct geïnteresseerd waren. Toevallig stond er een week later een event van Ivar en Sebastiaan gepland: Fête du Champagne. Ze nodigden hun nieuwe Amerikaanse partners uit om te laten zien wat ze in huis hadden.

Fête du Champagne was een groot succes en de Amerikanen waren overtuigd. Al deze gebeurtenissen speelden zich rond april jongstleden af. Een aantal maanden later staan we aan de vooravond van het evenement in Amsterdam. Ze zetten meteen een joint venture samenwerking op. “Het kan soms snel lopen’,” zegt Ivar lachend.

Grootste sprekers ter wereld

Op het programma van Bitcoin Amsterdam staan de grootste sprekers binnen deze niche. Onder anderen Adam Beck (als technisch expert nauw betrokken bij Bitcoin protocol), Bert Slagter (Nederlands meest invloedrijke persoon binnen de crypto), Jemima Kelly (columnist Financial Times en podcast host A sceptic’s guide to crypto) en Alex Gladstein (Chief Strategy Officer Human Rights Foundation) bespreken op het Westergas de nieuwste ontwikkelingen op de financiële markt.

Daarnaast zijn er in de stad meerdere evenementen en feestjes rondom Bitcoin Amsterdam. Zoals je van deze gastronomie experts kunt verwachten is het eten en de drank van het hoogste niveau. Het wordt daarmee dé conferentie rondom Bitcoin van Europa. Daar mogen we met z’n allen best trots op zijn.

Entertainment & workshops 

Het evenement wordt op 14 oktober afgesloten met optredens van bands en dj’s tijdens Sound Money Fest. Van The Deep Sessions tot hoofd podium Moon stage. De Westergas is tijdens het event opgedeeld in vier stages. Zo luister je als bezoeker op de podia Moon Stage en Sats Stage naar de grootste namen uit de industrie. In de Proof of Workshop Area worden workshops aangeboden, gericht op het praktisch gebruik van Bitcoin. Van minen tot staken, alles komt hier voorbij.

Ten slotte hebben bezoekers met een Whale Pass toegang tot The Deep Sessions. De hele agenda kun je bekijken via www.b.tc/conference/amsterdam. Manly lezers hebben nu de kans om dit event met flinke korting te bezoeken.

Met flinke korting naar Bitcoin Amsterdam

In samenwerking met Bitcoin Amsterdam mogen wij een beperkt aantal Gasten tickets versturen voor de grootste Bitcoin conferentie van Europa. Van 12-14 oktober wordt het het driedaagse event georganiseerd op het Westergas, Amsterdam. Om de samenwerking te vieren hebben wij een exclusieve toegangscode tot de Gastenlijst tickets. Gebruik deze unieke URL & Code en claim een General Admission ticket voor €35,- in plaats van €499,-:

REGISTREER VOOR 35 EURO

Als een van onze gewaardeerde lezers wijzen we maximaal 20 van deze tickets toe. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je kunt jouw ticket claimen via https://b.tc/conference/guestlist/manly met de code: MANLYBTCX! Wij hopen jullie te zien op 12 – 14 oktober.