bitcoin-2022-amsterdam-westergas
Geld & Carrière

Bitcoin 2022 onthult line-up van eerste Europese evenement: Bitcoin Amsterdam

Deze week heeft Bitcoin Magazine, in samenwerking met Amsterdam Decentralized, aangekondigd dat er een Bitcoin Amsterdam aankomt. Daarnaast hebben ze meteen de zinderende line-up van het event bekend gemaakt. De grootste en langstlopende Bitcoin-conferentie van de wereld strijkt op 12,13 en 14 oktober voor het eerst neer in Europa en doet dat met de grootste namen uit de industrie. Hier wil je als crypto-fanaat bij zijn.

Grote namen op Bitcoin Amsterdam 2022

Tijdens de conferentie spreken internationale Bitcoin-experts, innovators en denkers op 12 en 13 oktober over de financiële markt, politiek en Bitcoin. Onder anderen Adam Beck (als technisch expert nauw betrokken bij Bitcoin protocol), Bert Slagter (Nederlands meest invloedrijke persoon binnen de crypto), Jemima Kelly (columnist Financial Times en podcasthost A sceptic’s guide to crypto) en Alex Gladstein (Chief Strategy Officer Human rights Foundation) bespreken op het Westergas de nieuwste ontwikkelingen op de financiële markt.

Ook Stella Assange is aanwezig tijdens het event. Stella Assange groeide op in Zuid-Afrika en heeft de Spaanse en Zweedse nationaliteit. Ze verhuisde daarna naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze politiek en rechten studeerde aan Ofxord. In 2011 ontmoette ze Julian Assange, toen ze zich bij zijn internationale juridische team voegde. Inmiddels is ze werkzaam in het legal team van haar man, de Australische oprichter van het klokkenluidersplatform WikiLeaks. Hij wordt in de VS verdacht van het lekken van geheime documenten over de oorlogen in Irak en Afghanistan. Julian Assange riskeert uitlevering naar de USA en een gevangenisstraf van 175 jaar. Stella en Julian Assange trouwden in
maart van dit jaar in de zwaarbeveiligde gevangenis in Belmarsh in het zuidoosten van Londen.

Crypto, muziek en Deep Sessions

Het evenement wordt op 14 oktober afgesloten met optredens van bands en dj’s tijdens Sound Money Fest. De hele agenda is vanaf vandaag te bekijken via
www.b.tc/conference/amsterdam. Van The Deep Sessions tot hoofdpodium Bull Arena. De Westergas is tijdens het event opgedeeld in vier stages. Zo luister je als bezoeker op de podia Bull Arena en Sats Stage naar de grootste namen uit de industrie. In de Proof of Workshop Area worden workshops aangeboden, gericht op het praktisch gebruik van Bitcoin. Ten slotte hebben bezoekers met een Whale Pass toegang tot The Deep Sessions.

Tijdens deze sessions gaan ‘Whales’ in een intieme setting tijdens netwerksessies in gesprek met experts, sprekers en sponsors. Europa als voorhoedespeler rondom financiële en technologische innovatie “De vraag naar Bitcoin van beleggers en instellingen behoort tot de hoogste ter wereld,” aldus David Bailey, CEO Bitcoin Magazine. Ondanks dat Europa achterloopt op acceptatie door regelgeving en overheden, helpt de Europese gemeenschap van Bitcoin-ontwikkelaars en -innovatoren de toekomst van ’s werelds meest vooraanstaande digitale munt vorm te geven. “Europa loopt al meer dan 500 jaar voorop als het gaat om financiële en technologische innovatie. Amsterdam heeft hierin een grote rol gespeeld met betrekking tot de ontwikkeling van het moderne bankwezen. Amsterdam is daarom de perfecte plek om onze eerste Europese Bitcoin conferentie te houden” aldus David Bailey.

Tickets

Bitcoin Amsterdam wordt gehouden in de meest iconische locatie van Amsterdam,
Westergas, het creatieve centrum van de stad. De prijs voor algemene toegang is €399,- (2,013,904 sats) en de exclusieve VIP Whale Passes kost €4499,- (22,708,161 sats). Met een Whale Pas hebben bezoekers toegang tot netwerksessies, extra interessante content en rijkelijk eten en drinken.
Voor meer informatie over het evenement, inclusief deelnemers, sprekers en thema’s, kunt u contact opnemen met de persdienst en volg