Netflix

Netflix onthult nieuwe Bird Box film met Barcelona spin-off

bird-box-barcelona-netflix

Fans van post-apocalyptische horrorfilms opgelet: Bird Box Barcelona, een spin-off van de film uit 2018 met Sandra Bullock in de hoofdrol, gaat op 14 juli in première op Netflix. Gister werden we getrakteerd op de eerste teaser trailer van de film, en het is zoals we verwacht hadden: veel bange mensen die rondrennen met een blinddoek om hun ogen.

Bird Box op Netflix

In het geval dat je nooit naar Bird Box hebt gekeken – de film, die uitkwam in 2018, trok ondanks de gemixte reacties toch een gigantisch groot publiek. Binnen een maand na de release was het de meest bekeken film op de streamingdienst. De originele horrorfilm speelt zich af in een post apocalyptische wereld waar een grote golf van onverklaarbare zelfmoorden zich over Europa en Azië verspreidt.

Je kan je voorstellen dat dit fenomeen zorgt voor wereldwijde paniek, waardoor onze beschaving binnen de kortste keren ineenstort. De zelfmoorden worden veroorzaakt door onbekende wezens die, zodra ze worden gezien, massahysterie veroorzaken. In navolg hiervan beginnen alle overlevenden blinddoeken te dragen, waarbij ze vogels gebruiken om zichzelf en elkaar te waarschuwen wanneer de ‘wezens’ eraan komen.

Bird Box Barcelona spin-off

Nog voordat de originele film werd uitgebracht was er al een Spaanstalige spin-off aangekondigd. In Bird Box Barcelona kunnen we onder andere Mario Casas, Diego Calva, Alejandra Howard en Georgina Campbell verwachten. Naar verluidt zullen we in de toekomst meer spin-off films van het origineel gemaakt worden, afhankelijk van het succes natuurlijk.

Als we kijken naar andere bekende Spaanstalige series zoals La Casa de Papel, is het niet gek dat Netflix kiest voor de aanpak om te beginnen in het Spaans. Of Bird Box Barcelona hetzelfde succes gaat hebben als de originele film, valt nog te bezien. Wel kijken wij enorm uit naar naar 14 juli. Houdt onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.